fbpx
Nyáron már a nagyközönség is megkóstolhatja azt a sört, amelynek a típusát és a pontos hozzávalóit is a magyar sörkedvelő közönség állítja össze. Az Ország Söre idén tavasszal készül el, a fogyasztók szavazatai alapján.

Április 4-én mutatják be a debreceni Stay Beer Bar-ban azt a kisfilmet, amely bemutatja többek között azt, hogy a középkortól kezdve milyen sörök készültek Debrecenben, és hogyan alakult a város és a sör kapcsolata.

Ha elfogynak a szerzetesek, nem lesz, aki trappista sört főz. A helyzet pedig úgy áll, hogy Európában egyre kevesebb fiatal választja ezt a hivatást. Idővel teljesen eltűnhetnek a trappista sörök, vagy van megoldás?

Elfelejtett sörözőbe járni a korábbi rendszeres vendégek mintegy 20 százaléka. A sörfogyasztás, mint szokás pedig teljesen eltűnt némelyeknél. Egy friss jelentés szerint azonban nem csak ez okozza a független sörfőzdék problémáit.

Sörfőzdéből egyelőre csak egyet, menő gasztrokiállítóból viszont annál többet ígér az idei Gourmet Fesztivál, amely június 2. és 4. között lesz a Millenárison.

Több mint 800 millió forintból zajló kutatás-fejlesztési program keretében összetett technológiai fejlesztésbe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt. egy új alkoholmentes, de hidegkomlózott termékcsalád létrehozása érdekében. 

Új terméket dob piacra Magyarországon a Peroni forgalmazója. Az új sörről azt mondják, igazi nyári ital, amelyben olasz citrom és olajfalevél kivonat is van. Nem sokára kóstolható!

Egykoron a legjobb európai craft sörös helyek közé is választották, mégis évek óta csak zártkörű rendezvényekre nyitják ki a Krak’n Town Steampunk Saloont, amely – megfelelő üzemeltető segítségével most újra nyithat.

Lemondásra szólította fel a Gazdasági Versenyhivatal elnökét a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete. A KSE szerint „2011-óta folyamatosan jogsértéseket állapít meg a GVH, mégsem történik semmi”.

A világ legnagyobb sörgyártója, az AB InBev megkezdte a korábban általa felvásárolt craft sörfőzdék felszámolását. Tényleg erre a sorsra juthat minden üzem, ahová betették a lábukat?

Európába is érkezik majd az első Dél-koreai whiskyből, amely helyi alapanyagokból készül, amerikai hordókban érlelték két évig, és Ki One a neve.

Az Eurostat adataiból jól látszik, mennyire elszállt Magyarországon a sörök áremelkedésének üteme. Persze a fogyasztók számára ebben nincs sok újdonság, ami igazán meglepő, ha a drágulást környező országok áraihoz viszonyítjuk.