Ahogy arról az Instán a minap már szó volt, már felbukkant a boltokban a Dreher Blonde Ale, amiről mára az is kiderült, hogy a gyártó IPA-jának a helyére érkezett.
Etanol helyett immár simán vízben oldott komlókivonatokkal támad az egyik legismertebb komlótermék-előállító. Ez nem csak a hagyományos sörök, hanem alkoholmentesek és hopszódák esetében is jól jöhet.
Németország a hónap elején legalizálta a marihuánát, a bajor hatóságok viszont bejelentették, hogy korlátozni akarják a füvezést a müncheni Oktoberfesten.
Romániában hihetetlenül magas volt a PET-palackban forgalmazott sörök aránya: volt idő, hogy a teljes palackozott piacnak több mint a fele műanyag üvegben volt. A változás látványos.
Az olimpia és a foci EB miatt újra azt találgatja az iparág, fellendülést hozhatnak-e a játékok a Covid miatt jókora veszteségeket elszenvedő szegmens számára. Ahhoz viszont, hogy több sör fogyjon nyáron, nem elég a két nagy sportesemény.
Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban.
A magasabb hőmérsékletet és a betegségeket is jobban tűrik azok a komlófajták, amelyekkel Angliában kísérleteznek. A biokomló megoldás lehet az egyre rosszabb eredményekkel szembesülő komlótermesztők számára.
A Dunántúlon belül pedig a Balatonra. Balaton Beer Weekendből kettő is lesz idén nyáron, egy Zamárdiban, egy pedig Balatonfüreden. Mindkettő jelszava a lokalitás lesz.
Próbaképpen alkoholmentesre cseréltek néhány hagyományos sört a csapokon, annak érdekében, hogy megvizsgálják, választanák-e a vendégek azokat, ha nem palackban kellene őket megvenni.