A nagy-britanniai éttermek csaknem tíz százaléka tönkrement a koronavírus-járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta - áll két üzleti és szakmai tanácsadó cég vasárnap ismertetett átfogó közös felmérésében.

19 hétig voltak teljesen zárva a szlovák vendéglátóhelyek a koronavírus járvány miatt. Nem meglepő, hogy mindez nagyon meglátszik a szomszéd sörpiac teljesítményén.

Pénteken nyit Budapest legfiatalabb sörbárja, avagy gasztropubja a Dob utcában. A Szomjas Farkas három éve indult blogként, most pedig egy barátságos sörözőként folytatja, olykor meglepő húzásokkal az ét- és itallapon!

A magyar kézműves sörforradalom sokáig egyik legfontosabb söreként emlegetett Keserű Méz két éve egy jogvita miatt került újra az érdeklődés központjába. A jogi adok-kapok a Fővárosi Ítélőtáblánál ért véget.

Hellcat a neve az új Iron Maiden sörnek, amely egy nem más, mint egy India Pale Lager, ami a BrewDognál készül. Sajnos egyelőre csak az USA-ban érhető majd el.

Néhány héttel a magyarországi nyitást követően Csehországban is úgy ítélték meg, hamarosan ki lehet nyitni a vendéglátóhelyek teraszait, egyelőre azonban úgy tűnik, a cseh sörtúrákra várni kell.

Több mint 30 év után távozik a cégtől az AB InBev vezérigazgatója. Carlos Brito vezetésével vált a vállalat a legnagyobbá a sörpiacon, nevéhez fűződik egyebek mellett a SABMiller 2016-os megvétele.

Erzsébet királynő jóváhagyása után immár elérhető az a kétféle sör, amelyekhez az alapanyagot az angliai Norfolkban, a Sandringham Estate királyi bitrokon termesztik. Az egyik IPA, a másik pedig természetesen egy bitter.

Ami a legnagyobb sörgyártó cégeket illeti, mindnyájan komoly lépéseket tesznek az alkoholmentes italok irányába. Az elemzők pedig egytől-egyig sosem látott növekedést jósolnak az ún. NABLAB kategóriának.

A vodkakedvelők között igen jól csengő Moskovskaya márka alatt jelent meg egy új hard seltzer Magyarországon. A Moskovskaya Street semmiben nem rokonítható a sörökhöz, hiszen egészen más módszerrel készül.

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy a járvány utáni újranyitást követően radikálisan megváltoztatják az étlapot:  teljesen elhagyják a húsételeket a kínálatából, és áttérnek a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.

Budapesten, és tizenkét megyében várják a nyitva tartó kisüzemi sörfőzdék a látogatókat június 5-én, a második Nyitott Főzdék Napján.