Drágul az enegria, a nyersanyagok és a logisztikai költségek is épp úton vannak az egek felé. Bőszen folyik a kalkuláció a sörgyártóknál, de nagyon úgy fest, elkerülhetetlen a jövő évi áremelés.

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és segédje nyerte a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjét. Bíró Lajos életműdíjat kapott az akadémiától.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a berlini Tesla gyár bemutatóján hozakodott elő a Tesla Giga Beer-rel, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy a védjegy már megvan rá.

A sörfőzéshez használt árpa több mint 90 százalékát közvetlenül a gazdáktól vásárolja Ausztráliában az Asahi. Ezzel kilépnek a hagyományos ellátási láncból.

Az osztrák Hallstatt közelében, egykori sóbányában találtak régészek „nagyszerűen tartósított” bányászürüléket, ami még most is olyan állapotban van, hogy a korabeli emberek bélműködésére és söreire lehet belőle következtetni.

Madridban találkozhat a sörszakma 2022-ben, a járvány miatt két év kihagyás után, a legnagyobb európai szakmai fórumon. A The Brewers Of Europe Forumra május 29. és június 1. között kerül majd sor.

Több mint 1400 sör közül választották a negyedik legjobbnak a Pécsi Sörfőzde Prémium Búzasörét, amely az összesített versenyben végül a  legkedveltebb búzasörnek bizonyult a České Budějoviceben rendezett nemzetközi, Arany Sörpecsét versenyen.

Tavalyhoz képest lassú növekedés tapasztalható a magyar söripar teljesítményében, de még messze vagyunk a járvány előtti szinttől. Erről pedig leginkább a vendéglátás további botladozása tehet.

Ökológiailag lebomló, magyar gyártótól származó papírpoharakra cserélte a műanyagokat a Heineken Hungária. A közeljövőben közel 3 millió új papír pohár kerül hazai vendéglátóhelyekre.

Nagy kérdés, hogyan viselkednek majd a vásárlók az ünnepi időszakban, miután a járvány miatt tavaly szinte elmaradt a karácsony. A Nagy-Britanniában működő Nielsen erre vonatkozó előrejelzéseket adott ki, amelyekből a hazai trendekre is következtethetünk.

A kereskedelmi törvény módosítása értelmében augusztus 1-től minden olyan vendéglátóhelyen, ahol eddig csak nagyüzemi csapolt sört lehetett kapni, 20 százalékban kisüzemi csapolt sörnek is lennie kell, és a dobozos sörök esetében is két független gyártó söreit kell tartania az üzletnek.

A Brexit miatt nehezebb alapanyagot és készterméket is behozni az EU-ba Nagy-Britanniából. Az import megnövekedett átfutási ideje áremelést eredményezett egy sor terméknél, de gondok vannak a malátával és a csomagolóanyagokkal is.