Nyugaton a kicsi és a nagy sörös cégek egyaránt keresik a megoldásokat arra a jelenségre, hogy a fogyasztók egyre nagyobb esze fordul az alkoholmentes sörök felé. A Global Market Insights piackutató szerint hatalmas piaci bővülés várható ebben a szegmensben.

Új magyar applikációt fejlesztettek az éttermek csúcsidőszakon kívüli kapacitásainak feltöltésére, az alkalmazásban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlja időpontra foglalható üres asztalait jelentős kedvezménnyel.

A nagy sörgyárakat is kreatív gondolkodásra kényszerítette a sörforradalom. A Dreher becslései szerint az idei piaci növekedésük ötödét az innovatív termékek adják.

2019. június 7-10. között második alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált, Gyula városában, és idén is jön a Central European Beer Awards Sörverseny, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdéknek, illetve a házi sörfőzők részére hirdetnek meg.

A sokaknál biztosíték kiverő hatással bíró rovarburger és a thaiföldi – innen extrémnek tűnő – sölt szöcskékből álló sörkorcsolya hamarosan itthon is valósággá válhat, hiszen Nyugat-Európában egyre több boltban bukkannak fel hasonló termékek.

A hűvös éghajlaton élő és kevés napsütéssel találkozó emberek jóval hajlamosabbak a fokozott alkoholfogyasztásra - derült ki egy nagyszabású új amerikai tanulmányból.

A cseh Zatec sörfőzde nyár végén piacra dobott egy alkoholmentes, vitaminokkal megtolt sör, a Mamma Beert, amelyet kifejezetten a kemoterápia időszakára fejlesztettek ki.

Hétfőn kezdődik világszerte az Olasz Gasztronómiai Világhét, amely során mindenfelé kóstolókkal és gasztrokulturális programokkal népszerűsítik a mediterrán étrendet. A Budapesti Olasz Kultúrintézet mutatott pár szuper receptet is!

A Somogy-megyei Kastélyosdombón indítják újra több mint húsz év után a magyarországi nagyüzemi komlótermesztést, egyelőre egy hektáron.

Egyes becslések szerint a gluténérzékenyek aránya ugyan csak 1-2 százalék között mozog, más források szerint ez a szám valójában jóval magasabb lehet Magyarországon. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik csupán a trendekhez igazodva táplálkoznak gluténmentesen. Ők azok,

A Nielsen piackutató felmérése szerint Magyarországon a különleges sörök a teljes forgalom 6 százalékát teszik ki. A növekedés pedig igen dinamikus. Update: ez a 6 százalék nem az a 6 százalék!

Nem tükröződik a száraz november a hazai kiskereskedelem forgalmában: novemberben meglódul az égetett szeszek forgalma, decemberben tetőzik. Iszonyat sok pénzt költünk szittyóra.