fbpx
Tavaly, az elmúlt évtized példátlan növekedése után visszaesett a craft sör piaca az Egyesült Államokban. Az értékesítés mintegy 2 százalékkal csökkent, és felbukkant a piacon egy új kihívó.

A Dreher Sörgyárak Zrt. első embere csaknem hét év után áll fel a cég éléről, de ősztől jövő év tavaszáig az anyacég központját támogatja majd. Békefi Gábor utódjáról később dönt a Dreher.

A termelés folyik, de közben keresik a rétsági Fűtőház Sörfőzde új gazdáját, aki az eddigiekhez hasonló szemlélettel építené tovább a mozdonyos sörök nimbuszát.

Mi történik 2024-ben a söriparban? Befolyásolja-e a klímaváltozás a sörfőzést és a sör alapanyagait? Mit tehetnek a gyártók a fenntarthatóság növelése érdekében? Ezek a témák lesznek leginkább fókuszban a The Brewers of Europe májusi kongresszusán.

Március 18-án, a Globális Újrahasznosítás Napján jelennek meg az Aldiban az újrahasznosított papírból készülő palackok. Az elsőként Nagy Britanniában bevezetett csomagolás, siker esetén hamar elterjedhet.

Meghekkelték az egyik legismertebb belga sörmárka Amerikában működő főzdéit, és az európai gyártásban is zavart okoztak.

Több mint két év fahordóban, majd még egy gyümölcságyon. Három új wild ale-lel jelentkezik tavasszal a MA Artisan Ales, azaz Ábrahám Máté. Kettő mindjárt jön, és bizonyára pillanatok alatt el is fogy.

Az agrárminiszter szerint a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság csak az év második felében dönt a sör szabályozásának felülvizsgálatáról.

Együttműködési megállapodást kötött a Borsodi Sörgyár és a Magyar Labdarúgó Szövetség. A szerződés aláírásával a Borsodi lett a futball- válogatott hivatalos söre.

A tökéletes söröspohár egyenes faló, illetve egyik oldalon kifelé, a másikon befelé görbülő. Az aszimmetrikus kialakításnak köszönhetően pedig állítólag mindennél jobban közvetíti a sör aromáit.

Legnépszerűbb termékének a nevét veszi fel a korábbi Yeast Side Sörfőzde. Az immár Superside nevű brand megtartja legfontosabb, korábbi söreit, miközben rákapcsolnak az új sörök főzésére is.

Egy sörsorozat kezdete lehet - írtuk a BGE Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar hallgatóinak első söréről, és valóban! Itt is a következő, egy ananászos milk stout!