A barna csiperkegomba, a csicsóka, a karfiol, a káposzta vagy a cékla lesz az idei Bocuse d'Or magyar döntőjének kötelező alapanyaga. Hogy melyik, a verseny előtti napon, jövő kedden derül ki.

Mégpedig azért, mert a spanyol cég is maci alakú gumicukrokat gyárt, igaz, ők alkoholos kivitelben. A Ositos & Co. medvéi gin/eper, whisky/kóla, rum/ananász, tequila/citrom és vodka/narancs ízekben kaphatóak.

Elindult pénteken a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével.

Új üzemet épít idén a Monyo Brewing, amely komoly befektetőre lelt az elmúlt évben. A jelenlegi tervek szerint a Főzdepark-béli sörfőzdét eladják, a hosszú távú terv az évi 2 millió literes termelés.

Arany-, ezüst-, és bronzérmet is szerzett egy-egy magyar sör a 2020-as csehországi World Beer Idol (WBI) nemzetközi sörversenyen. A Szent András Sörfőzde két főzete és a Körös-Maros Biofarm egy söre érdemelt kitüntetést.

Kis alkohol, nagy pénz?!

2020-01-22 | 06:18 Hírek
Közösségi finanszírozással menne alacsony alkoholtartalmú söröket árulni az USA-ba egy brit gerilla sörfőzde. A stout, pale ale, IPA és láger söröket készítő csapat valamennyi főzete kevesebb alkoholt tartalmaz 1,5 százaléknál. Vajon begyűrűzik hozzánk is ez a divat?

Az elmúlt évtizedben tavaly tudott először emelkedni a Nagy-Britanniában működő kocsmák száma, ami a brit National Statistics szerint azért lehet, mert egyre több olyan hely működik, ahol melegkonyha is van.

2022-ben kezdődhet el a teljesen lerohadt Ürményi-Dreher-kastély évtizedek óta halogatott felújítása Válon. A tervek szerint a Dreher-hagyományok bemutatása érdekében sörfőzde is létesül, de lesz sör-wellness és sörkert is.

A Constellation Brands, amely egyebek mellett olyan márkák tulajdonosa, mint a Corona, 40 millió dollárt költ tavasszal az új, négyféle Corona Hard Seltzer bevezetésére.

30 ezer hektárral növelné a sörárpa termesztési területét a Szlovákiai Sör- és Malátagyártók Szövetsége. Ezzel északi szomszédunk nem szorulna importra, ám Szlovákiában is, épp úgy, mint itthon a malátagyártásra termesztett árpa egy része takarmányként végzi.

A fürj lesz a húsalapanyag a Bocuse d'Or idei európai válogatóján, amit ebben az évben Tallinban tartanak. A februári magyar döntőn pisztránggal is kell majd dolgozni.

Az alkoholmentes és minimális alkoholtartalmú italokat kínáló kocsmának BerwDog AF a neve, és tizenötféle csapolt sörrel, illetve ciderrel várja a vendégeket. Hogyha bejön a koncepció, több ilyen egység is nyílhat.