fbpx
Tizenkettedik alkalommal lesz Házisörfőzők Nemzetközi Versenye májusban. A program célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, szerintünk ilyen bulival ezt tényleg nem lesz nehéz elérni!

Idén 170 éves a Dreher Sörgyárak. A kerek születésnapot ünneplő üzemben 100 milliárd forintos fejlesztésbe fogott tavaly a japán tulajdonos, amivel biztosítani kívánja a cég jövőjét.

Európa alkoholfogyasztását monitorozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Az adatok szerint az elmúlt években csökkent az európai alkoholfogyasztás, annak ellenére, hogy több országban többet isznak, mint korábban.

A Heineken első körben összesen 15 üzemében indítja el azt a programot, amelynek eredményeképpen 15-20 százalékos energiamegtakarítást és átlagosan 50 százalékos szén-dioxid-csökkentést érnek majd el. Sopronban is.

Tavaly 10 százalékkal, a 2022. évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás az import jelentős csökkenése és a hazai termékek arányának bővülése mellett.

A Carlsberg 20%-os részesedést szerzett a Mikkellerben. Azt ígérik, sokkal több helyen lesznek elérhetők a koppenhágai márka temrékei.

A Wine & Spirit Education Trust (WSET) bejelentette, mely helyeken indul először az idén debütáló sörszakértő képzés. Londonban már február közepétől csapatható a tanfolyam.

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületénél január 18-án lesz tisztújítás, miután Gyenge Zsolt 2023 októberében egyéb jövőbeni, ezen pozicióval összeférhetetlen elfoglaltságai miatt lemondott az elnökségről. Legelőbb akkor lehet tehát új vezetője az egyesületnek. De vajon ki esélyes arra, hogy a szervezetet vezesse?

Szenvedélyből karrier? 2024. február 16-án indul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Sörfőző Mester Szakmérnök és Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzése!

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöki tisztségéről lemondó Gyenge Zsolt, a Fóti Kézműves Sörfőzde tulajdonosa szerint tarthatók a jelenlegi sörárak a piacon.

Az Asahi Europe & International új sörfőzdét vett az USA-ban, ahol nem csak a japán alapsört, hanem a hírek szerint 2024-től Kozelt is készít majd.

Miközben világszerte nő az alkohol nélküli, vagy csekély alkoholtartalmú sörök népszerűsége, főképp az egészségtudatos fogyasztók körében, egy tanulmány rámutat a dologban rejlő ellentmondásra.