A július közepi, első kurzus utáni nyári szünetet követően, szeptemberi, októberi és novemberi tanfolyamidőpontokat hirdetett meg a HUBA – Hungarian Beer Academy.

Grafikusok, képzőművészek és hobbisták munkáit is várják arra a pályázatra, amelyben kb. száz éves, art deco, söröket hirdető plakátokat kell, újratervezni, 2019-es szemmel.

Készült egy új jelentés, amelyben a világ legismertebb söreinek márkaértékét vizsgálták. A legértékesebb egy ismerősen csengő név lett, de nagyon gyors növekedést mutatnak be a kínai brandek is.

A nyári uborkaszezonban rendre felpörgő brit tudósok most azt fedezték fel, hogy nem muszáj a gabonában található keményitőből, vagyis cukorból erjeszteni az alkoholt, lehet zöldborsóból is.

A brit Marston’s egy sörfőzdéket és pubokat üzemeltető hálózat, amely jelen van Nagy-Britannia szerte. Rendszeresen készítenek felméréseket, amelyből a sörpiac trendjeit lehet kiolvasni. Július elején ismét nyilvánosságra hoztak egy kutatást, amelyből többek között az is ki

Divattá lett a mézsör

2019-07-04 | 06:18 Hírek
Még az sem tisztázott, hogy kellene nevezni, hiszen a mézbor és a mézsör kifejezés is elfogadott, de bármelyiket is említik, nehezen tudjuk hová tenni ezt a műfajt, leszámítva, hogy a Harry Potterben ittak ilyesmit. Pedig a mézsör is divattá válik.

Elindult a Műanyagmentes Július, aminek a lényege, hogy (legalább ebben a hónapban) ne vegyünk semmit, amely egyszer használatos műanyagból van, még inkább pedig kezdjünk el odafigyelni néhány alapvető, saját műanyagfogyasztásunkat érintő dologra.

Nyugat-Európában kis túlzással úgy fogy az alkoholmentes sör, mintha alkoholos már nem is létezne. Spanyolország és Nagy-Britannia jár élen a műfajban, de a nagyok brutálisan sok alkoholmentes sört terveznek eladni az arab országokban is.

A világ legfontosabb sörfajtái, a sörök történelme, a sörkóstolás tudománya és az alapanyagok széles skálája mellett a sör gasztronómiai szerepét is részletesen bemutatja a HUBA – Hungarian Beer Academy sörtanfolyama.

Szinte mindent megnyert, amit lehetett idén a Central European Beer Awards versenyen az Elixbeer, pedig, mint megtudtuk, a Gyulaváriban működő új üzem első főzeteként került a versenybe a pIPA. Csicsely Attilát, a cég értékesítési vezetőjét faggattuk.

Felpörgött a sörfogyasztás Szlovákiában is, ahol egy friss felmérés rámutatott: 28 százalékos emelkedést mutatott be a sörpiac az elmúlt hónapokban. Szlovákia lakosainak 72 százaléka hetente legalább egy alkalommal sörözik.

Belgiumban, a Brewers of Europe Forumon minden a fenntarthatóságról szólt. Találtunk is egy olyan, totál fenntartható, teljesen környezettudatos cuccot, amit bármelyik sör mellé simán oda lehet tenni. Ráadásul finom is.