A sörök címkézésének egységes módjáról egyezett meg a Brewers of Europe, vagyis az Európai Sörfőzők Szövetsége szeptember 5-én Brüsszelben, ahol egy egyetértési nyilatkozatot is aláírtak Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyi és élelmiszer-biztonsági bi

Robbanás szerűen jönnek fel a különböző, vegán vagy vegetáriánus fogyasztók számára kifejlesztett növényi alapú húshelyetteseítők, de ezeket is lepipálhatja a mesterséges hús térnyerése.

A Heriot-Watt University és a Port of Leith nevű whiskylepárló közösen kísérleteznek azon, hogy milyen hatással van a sörélesztő a whisky ízére. Két év alatt nagyjából 20 törzset tesztelnek, az eredmények pedig elég biztatók.

Lewis Hamilton az egyik befektetője annak a kezdeményezésnek, amely forradalmasítaná a gyorséttermek világát azzal, hogy megnyitják az „első nemzetközi, növényi alapú burgerláncot”. Három burgerrel, és toast ale-lel látnak neki a feladatnak.

A tavasszal megújult Dreher családba új tesó érkezik ezekben a napokban. Bejelentették, hogy itt az új Dreher Félbarna Hidegkomlós, ami a gyár szándékai szerint a citrusos, friss aromát párosítja a pörkölt malátás ízvilággal.

Nehéz idők járnak majd a spanyol sörpiacra, hogyha október végén az Egyesült Királyság lelép az EU-ból: a brit turisták elképesztő mennyiségű sört nyakalnak be Spanyolországban, ahol az export is leginkább a Brit szigetek felé irányul.

Várhatóan minden elérhető sörösdobozt felvásárolnak az USA főzdéi a napokban, hiszen ősztől – a hogy a Kínával folytatott kereskedelmi háború újabb lépéseként – drágábban lehet majd kínai alapanyaghoz jutni.

Az Egyesült Királyságban működő sörgyárak 42 százalékkal csökkentették szén-dioxid-kibocsátásukat egy évtized alatt, a hulladék 98 százalékát pedig újra feldolgozzák - jelentette a The British Beer & Pub Association.

Várhatóan szeptember közepén lesz a szüret az ország két legjelentősebb, szüretképes komlóföldjén, a harmadikon pedig idén még nem szedik le a termést. Körkapcsolás: Jászapáti, Vál és Kastélyosdombó a vonalban.

Egy hétvégi fesztiválon mutatkozott be a Mágori Sör, amelyből négyféle van a piacon jelenleg: sima láger, egy meggyes, egy almás-fahéjas és egy kenderes ízesítésű. Ráadásul az alapanyagok egy részét a helyi közmunka programban dolgozó emberek termelik.

A Denvertől északra található Fort Collinsban működő Odell Brewing egészen újszerűen fogja meg a borkészítést. Döntésük mögött az áll, hogy az államban a legjobb komlók ugyanarra nőnek, ahol a legjobb szőlőskertek is találhatók.

A kraft sem eléggé, hiszen ott van helyette az egyre több helyen legálissá váló fű, és a koktélok is nagyon jönnek fel. A világ legnagyobb söróriása, az AB InBev hiába vásárolt fel mindenkit az elmúlt években, most eladni kényszerült.