Svédország egyik legnagyobb rocksztárja saját sört készített, amelyet heteken belül bemutatnak. Az ital a Svédország középső részén, Östersundban működő Jemtehed & Brandenél készül.

Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot, ráadásul Szlovéniában dolgozik a világ egyik legjobb női séfje is.

Havonta kerül be a nemzetközi médiába, hogy a brit pubok felére végzetes hatással lesznek a járvány okozta korlátozások. A kezdeti lelkesedést követően itthon sem érezni, hogy igazán beindult volna az élet, és erről leginkább a tulajdonképpen lenullázódott turizmus tehet.

Pivovar Proud néven nyit „fióksörfőzdét” a Pilsner Urquell Pilsenben. Az új kisüzem története még nagyon az elején tart, de ezerrel dolgoznak már a recepteken, és ha minden jól megy, már idén kóstolhatóak lesznek az első söreik!

A kijárási korlátozások alatt jelentősen nőtt a kiskereskedelemben eladott sör mennyisége. A Nielsen adatai szerint 110 millió üveg vagy doboz sört vettünk meg márciusban és áprilisban.

Az elmúlt öt évben először 2019-ben tudott enyhén emelkedni a világ sörtermelése. A BarthHaas jelentése a koronavírus okozta válság előtti időszak eredményeit foglalja össze. A legnagyobb sörtermelő Kína.

Képzeld csak el, mi történne, hogyha a BKV összeállna egy budapesti sörfőzdével, hogy limitált kiadású söröket főzzenek együtt a nyárra! Nos, ez csak a szereplői miatt tűnik tündérmesének!

Eddig nem látott megoldással, a kereskedelmi szereplők megkerülésével rendelhető néhány márka az AB Inbev portfóliójából a korlátozásokat ezekben a napokban lazító Belgiumban. A söróriás webshopja egyelőre kísérleti jelleggel működik.

Idén „virtuális komlószüretet” tart Észak-nyugat Amerika egyik legnevesebb komlófeldolgozó cége, a Yakima Chief Hops. A szüret, és a komló-, valamint sörsuli is követkető lesz online, tök ingyen.

Az Alliance for Responsible Drinking nevű szervezet, amelyet 12 nagy italgyártó alkot, 9 országban, felmérést készített arról, mennyi alkoholt fogyasztottak az emberek koronavírus miatt korlátozások alatt. Eszerint csökkent a fogyasztás.

A sörárpa egy része idén szinte biztosan takarmányként végzi majd, mert rengeteg országban továbbra is zárva vannak a kocsmák és az éttermek. A termelők és a malátagyárak az árak esésére számítanak.

Országszerte 300 ezer ingyen pohár sörrel és tanácsadással segít az újranyitó vendéglátóhelyeknek a Dreher Sörgyárak, emellett pedig tájékoztató kiadvánnyal és oktatással készülnek.