Az osztrák Interspar összehaverkodott a Gusswerk sörfőzdével, amely Salzburgban működik. A főzde elszállítja az el nem adott kenyeret a boltokból, és felhaszunálja a sörfőzés során. Az ötlet nem új. Nagyon nem.

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés. Örülünk?

Vagy kihúzta valaki a szerver kábelét a konnektorból, vagy nagyon rövid életű volt a tavaszi Food Truck Show első napján indult findthetruck.hu food truck kereső szolgáltatás.

Kárpátaljai Gasztrokalauz jelent meg, amelynek a segítségével az eddiginél sokkal könnyebben lehet megtalálni Munkács és környéke legfinomabb falatait.

Hogyha átszámítjuk a lakosság által megivott sört, bort, koktélokat és égetett szeszeket alkoholra, akkor komolyan csökkent a lakosság által elfogyasztott szesz mennyisége. A söripar azonban növekszik.

Bolognában remek kezdeményezést indított útjára egy várostervező. Ha a lakosok nem autóval, hanem bringával, vagy gyalog indulnak a dolgukra, pontokat gyűjthetnek, amelyeket fagyira vagy sörre lehet beváltani.

Két hete volt egy NATO hadgyakorlat Izlandon, amelyen 7 ezer amerikai katona vett részt. Miután pedig letudták a gyakorlatozást, elmentek sörözni. Ki is nyírták pár óra alatt Reykjavík vendéglátását.

Június 3-4-én, Belgiumban, Antwerpenben tartják a második Brewers of Europe fórumot, amelyen többek között a sörvilág jelenét és jövőjét fejtik meg a várhatóan igen neves előadók.

A párizsi önkormányzat 21 falfelületet jelölt ki a városban arra, hogy komlót futtassanak rájuk. Ezzel nem csak a zöldfelületeket tervezik növelni, hanem a helyi sörfőzdék is alapanyaghoz jutnak majd.

A nyár elején váratlanul elhunyt Anthony Bourdain műsorait azért szerették sokan, mert nem csak bemutatta a kajákat, hanem összeolvasztotta az irodalmat, a filmművészetet, az utazást és a gasztronómiát. Tavasztól egyetemi kurzuson elemzik majd, hogyan.

Nagyot megy manapság street food fronton a fekete hamburger, de a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) most arra figyelmeztet, hogy nem ajánlatos minden nap kettőt betolni belőle.

A klímaváltozás hatására a következő évtizedekben 3-17 százalékkal zsugorodhatnak az árpamezők, ami komoly sörár-emelkedéshez vezet majd, mondják brit tudósok.