Mi más jelezné jobban, hogy a minőségi sör ott dörömböl a csúcsgasztronómia ajtaján, mint az, hogy a legnavesebb hazai gasztrorendezvény, a Gourmet Fesztivál idén a paprika és a sercli mellett a sört adta meg, mint kulcsösszetevő. A sör lesz tehát az egyik összetevő, amellyel m

A Beerganika és a Beerporn.hu igazi tavasz (nyár?) köszöntő bulit tart április végén, amikor olyan ételek teljesen újra gondolt változatai találkoznak a kőbányai Főzdepark söreivel, mint a spenótfőzelék vagy a piskótakocka csokiöntettel!

Mons városában tartják a nyolcadik Brussels Beer Challenge sörversenyt, november 1. és 3. között, ahol nyilván megint nagyon magas lesz az egy négyzetméterre jutó sörmaszták száma. Az megvan, hogy erről a versenyről bronzéremnél jobbat még egy magyar főzet sem hozott?

A Stand, Széll Tamás és Szulló Szabina mindössze fél éve nyitott fine dining étterme kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat a hétfőn Budapesten megrendezett díjátadó gálán. Az év ifjú séftehetsége Farkas Richárd (Pajta), az év séfje Sárközi Ákos (Borkonyha, Te

A világ legjobb chiliszósza lett a nagymarosi chilikészítő, Nagy Gábor Ale Mango Habanero by GaBko Chilije, amelyben tényleg van mangós ale.

Az élelmiszerek közül húsra, sajtra és sörre költenek a legtöbbet a magyarok - derült ki a Nielsen adataiból. A hús áfája csökkent már, könnyen lehet, hogy a sajté is mérséklődik, a csapolt sörrel kapcsolatos forgalmi adó csökkentésről pedig már évek óta beszélnek. 

Növekszik a sör és a sörárpa iránti kereslet, valamint nő a sörárpa felvásárlási ára Szlovákiában, ahol összesen hét malátagyár működik. Magyarországon egy.

Végre igazán kéz a kézben jár a gasztro és a sörkultúra, hiszen útjára indul a zip’s brewhouse Séf Sör sorozata, amelynek a lényege, hogy a sörök receptjét a legjobb nevű séfek ízlésvilága és ötletei alapján alkotják meg.

Mennyiségben és értékben is csúcsot döntött a skót whisky exportja tavaly - áll a skót whiskygyártók szövetségének (SWA) közleményében, amely a brit vámhatóság adataira hivatkozik.

A lehető leghamarabb meg kell inni a „kézműves” söröket – mutatott rá egy német kutatás, amely azt vizsgálta, milyen gyorsan veszítenek komlós ízjegyeikből a sörök, a tárolás során.

Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon. A felsőkategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24%-kal nőtt. Szintén átlag feletti növekedést ért el az alkoholmentes és az ízesített sörök forgalma is.

Alkoholmentes, sörmentes, IPA-inspirálta terméket dobott piacra nyáron a kaliforniai Lagunitas Brewing Company azoknak, akik már mondjuk a reggeli mellé szeretnének valami nagyon komlósat leküldeni, de a nap elején besörözni mégsem akarnak. És bejött.