Kik készítettek először whiskyt? Mennyire rokona az ital a sörnek? Hogyan alakultak ki a különböző nemzetek saját whiskyjei? Italtörténeti sorozatunk első részében ennek járunk utána.

Hogyha a sörforradalom által naggyá tett fajtákat kezdjük sorolni, nagyon hamar elérkezünk a witbierhez, avagy a belga eredetű fehér sörhöz, amely könnyed fűszerességével, kellemes krémességével előkelő helyet foglal el az újhullámos sörmárkák szortimentjében.

Nagyon király, hosszú indiánnyárral operált idén az október, és ez szemmel láthatóan hatással volt a sörfőzdékre is. Abszolút kitettek magukért, de a nehéz, télire hangolt sörök még várattak magukra. First, Fehér Nyúl, Uradalmi Sörmanufaktúra, Monyo és Horizont főzetek az

Annak ellenére, hogy a whisky nagyjából csak a malátázásig hasonlít a sörre – addig viszont nagyon –, megnéztem milyen a már kilencedszer megtartott Whisky Show. A helyzet az, hogy egy hatalmas buli, ahol tényleg megismerheted a legfontosabb malátaszeszeket! Találtam is néhány fel

Arról megoszlanak a vélemények, hogy létezik-e éppen ilyen étel Olaszország valamely részében, de azt biztos, hogy a Keresztapa film óta minden amerikai meg van győződve arról, hogy a legolaszabb dolog a paradicsomszószos húsgombóc.

Amiben 5 nagyszerű Erdinger búzasör arra vár, hogy elfogyasztd őket? Ráadásul a csomag része egy elegáns Erdinger pohár is! Most ahhoz, hogy tiéd lehessen az ajándék, egy kérdésre kell helyesen válaszolnod!

Ez nem más, mint egy nagyon krémes, őszi IPA leves, fekete lencsével. Nagyon komoly kaja, ráadásul édeskömény és füstölt paprika is van benne. Muszáj kipróbálnod neked is! Mutatjuk a receptet!

Mutatunk hét szuper sört a müncheni Oktoberfesttől nem messze rendezett, sokkal családiasabb Herbstfestről, ahová a búzasörök, és a hozzájuk készült ételek szerelmesei járnak, immár hosszú évtizedek óta!

Többször is írtunk már róla, hogy mennyire megy az alkoholmentes sör a világon: Nyugat-Európában szárnyal az iparág, Németországban már több mint 500 féle kapható, a világ pedig arra készül, tovább hódít a termék. De hogyan csinálják az alkoholmentes sört?

A Borefts Hollnadia, sőt Európa egyik legizgalmasabb sörfesztiválja, amelyen kizárólag a meghívott főzdék vehetnek részt, és minden kiállítónak el kell készítenie egy különlegességet is, amely először csak a rendezvényen kóstolható. Exkluzív beszámoló Bodegravenból.

Véget ért a legnyáribb őszi hónap, és tartogatott néhány igazán izgalmas sört. Mustos saison, hidegkomlós láger, szupergyümis berliner, dinnyés NEIPA – és a sornak még koránt sincs vége! Ezek voltak szerintünk a legérdekesebbek.

A malátagyártástól a kézzel történő címkézésig. Szerencsére az idén 165 éves Dreher Sörgyárakban rengeteg fotó készült arról, hogyan főzték, vagy épp csomagolták a sört az elmúlt másfél évszázadban. Mutatunk néhány remekül elkapott pillanatot!