Nagyon sok minden olyan dolog nem történt meg idén márciusban, amire régóta vártunk, de a sörfőzdék legalább picit vidámabbá tették ezt a hónapot is. Kettő, azaz három red ale és gyümölcsös játékos volt érdekes leginkább az elmúlt hónapban.

A kínai Yunan tartományban történt a minap, hogy tizennégy elefánt beszabadult egy gazdaságba, ahol szó szerint leitták magukat, majd egy teaültetvényben pihentek le.

Már kapható a Bitburger és a Sierra Nevada Brewing Co. közös söre, a Triple Hop’d Lager. Magyarországon online, valamint az Interspar áruházakban és több Spar üzletben érhető el. Néhány sörblogger és szerencsés fogyasztó már kóstolta is, lássuk, hogy tetszett nekik!

A tavasz folyamán egyre több helyen találkozhatnak majd a vásárlók Magyarország új sörfőzdéjének a THE BEERTAILORnak a tételeivel. A Nagytarcsán működő, zöldmezős beruházásként létrejött üzem az egyik „legnagyobb kicsi” az országban, de ha emiatt egy lélektelen, ipari monstrumra gondolsz, nagyot tévedsz!

A Beerselection és a Beerporn.hu idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák. Szavazz a kedvencedre!

A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin immár negyedik alkalommal rendezi meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák.

Ahogy egyre többet hallani a koronavírus járványról, mind többször bukkannak fel azok a vélemények és Facebook posztok, amelyek szinte menetrendszerűek február-márciusban és a legfőbb üzenetük, hogy az égetett szeszekkel ki lehet védeni bizonyos fertőzéseket. Kár, hogy nincs igazuk.

Csütörtöktől kóstolható a Monyo Brewing új söre, a Cherry Hero, ami tulajdonképpen egyszerű felsőerjesztésű, meggyes sör. Ilyenje korábban nem volt a Monyonak, meg is kérdeztük Németh Antal sörfőzőtől, hogyan készült, és kiderült, nem is olyan egyszerű főzetről van szó!

Az USA déli államaiban ugyanúgy megvannak a barbecue sütés régiókra jellemző receptjei és eljárásai, mint mondjuk Közép- és Dél-Európában a lecsókészítésnek. A stílusok államról-államra, tájegységről-tájegységre változnak. Nézzük hát ezeket!

A korábban csak gerilla főzdeként működő Vandál Brewing új sörei immár Martonvásáron, a márka saját sörfőzdéjében készülnek, a terv szerint hamarosan tíz féle. A saját főzde indulásával egy időben pedig Budapesten nyitottak saját kocsmát.

A legextrémebb hazai söröket teríti országszerte együtt a One Beer Pub és Winkler Róbert. A József körúti söröző webshopjának toplistáján elhúztak a Youtubera kerülő kóstolók főszereplő tételei, és komolyan beindult a vidéki értékesítés is.

Fekete IPA, nagyon vagány savanyú, eperbomba, egy újabb, sörként is működő süti és egy olaszrizlinges saison. És akkor csak ötöt emlegettünk a februárban megjelent új főzetek közül…