Az osztrák Taubenkobel étterem és a budapesti Babel korábbi séfje, a Marangona Gasztropont konyhafőnöke manapság sörvacsorákban gondolkodik. Lenk Zsolték havonta állítanak majd össze egy-egy menüt.

Belgiumban a sörgyárak komolyan lobbiznak azért, hogy újra bekerülhessen a speciális „iskolasör” a menzákra. 2000-ben még tesztüzem is volt: a gyerekek 80%-a a sört választotta a cukrozott üdítők helyett.

Prágába pikk-pakk elvisz a repülő, onnan pedig már csak egy óra Pilzen, Csehország negyedik legnagyobb városa, amely elsősorban természetesen a Pilsner Urquellről híres. A városban minden a sörről szól, imádni fogjátok!

A Malter BeerStro Monarchia című, gasztro- és sörtörténeti sorozatának folytatásaként ezúttal a puliszka és a csorbaleves hazája, Erdély került terítékre, méni miccsel és vörös sörrel körítve.

A The Beercase azt ígéri, hogy kiválogatja helyetted a legjobb kisüzemi söröket, becsomagolja, és minden hónap tizenötödik napjáig eljuttatja hozzád. Nekünk már csak a legjobb rész maradt. Videó!

Harmadik alkalommal tartanak „szezonzáró” sörfesztivált a Corvin Sétányon, ahol – amint azt már megszokhattuk – remek cseh, német és persze magyar kisüzemi sörök mellett ínycsiklandó fesztiválkaják is várnak. Nyomjuk meg a hétvégét!

Láttál már igazi cseh komlószüretet? Ezúttal egyenesen Zatecből jelentkezünk, ahová kizárólag azért mentünk, hogy ránézzünk a 2017-es évjáratra. Videó!

Az európai országok megoszlanak abban, hogy egy pohár bor vagy sör belefér-e az ebéd, vagy vacsora mellé, hogyha szeretnénk még aznap autót vezetni. Szavazz, szerinted jó ötlet a zéró tolerancia?

Érik a komló. Aki pedig szokott otthon sört készíteni, tuti, hogy eljátszott már a gondolattal, hogy vadkomlóval ízesít egy-egy főzetet. Érdemes ezzel próbálkozni? Tippek és trükkök.

Idén is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Kőbánya szívében fekvő Dreher Sörgyár, ahol a szokásos koncertek mellett újdonságnak számító sörök is a csapra kerültek.

A Malter Beerstroban megrendezett, a Monarchia gasztrotörténetét bemutató programsorozat immáron második állomásán visszautaztunk az időben a 19. századi Csehországba, hogy betekintést nyerjünk a cseh sörkultúra és konyhaművészet múltjába.

Gondoltad volna, hogy egy sörvacsora a csajzós/pasizós alkalmak ideális aláfestése, helyszíne, kiinduló- és célpontja lehet? Teszteltük a Jardinette „pop up” sörvacsoráját.