A délszláv népeknél, sőt az egész Balkánon mindenhol különféleképp készített csevap (mititei, mics, csicsi) mustárral és/vagy ajvárral, lepény, vagy kelt tésztából készült kenyérrel az egyik legjobb (és legegyszerűbb) grillezett húsétel. Ez itt a vajdasági változat.

A belga söröknek itthon legalább olyan jó híre van, mint a cseh főzeteknek. A nagy hazai forgalmazók ezért országszerte terítik a Hoegaarden, a Leffe vagy a Grimbergen bizonyos típusait, azonban ezeknek a főzdéknek az izgalmasabb tételei már kevésbé jutnak el a hazai fogyasztókhoz.

Alapvetések, amelyek nem minden helyzetben állják meg a helyüket. Vajon tényleg képesek jól működni bizonyos sörök az igazán csípős ízvilágú, akár keletiesen fűszerezett kajákkal? Ennek jártunk utána.

Az a rossz hír, hogy a nyárból immár kevesebb van hátra, mint amennyi eltelt belőle. De nem érdemes ezen duzzogni, hiszen a június megint szuper söröket adott nekünk! A merítésben ott van egy szuper levendulás búza, egy epres-sós, egy közösségi cucc, és persze az év kollabja.

Augusztus első csütörtöke immár csaknem 10 éve az IPA sörök nemzetközi ünnepe! Idén a buli augusztus 6-ra esik. Játssz velünk, és nyerj egy tálca Borsodi IPA-t!

Ismerd meg a Premium Beert, amely egy igazi, hobbiból lett minivállalkozás, amelynek alapítói annyira élnek-halnak a különleges belga sörökért, hogy elkezdték egyenesen a főzdéktől berendelni az újdonságokat, és kóstolókon bemutatni a magyar érdeklődőknek!

Állítólag még sör illat is van ebben a sörfőzdéből kialakított loft lakásban, amelyben teljesen átjön a sörfőzde-hangulat, a letisztult formák és az indusztriál stílus pedig teljesen magával ragadja azt, akinek bejön az ilyesmi. Neked hogy tetszik?

A sörforradalom legsikeresebb sörtípusának hollywoodi filmbe illő történetét sokan ismerik, de azt kevesen tudják, hogy hol nevezték először így ezt a különös sörtípust, illetve, hogy miről szól egy jó IPA.

A keleti, fűszeres ételek mellé hagyományosan jól működnek az IPA-k és a világos lágerek. Utóbbiak segítenek leöblíteni az ízkavalkádot, utóbbiak egyes típusai pedig nagyszerűen ki tudják egészíteni azt. Most, hogy itt a szezon, nézzük, mit kezd az IPA a lecsóval.

2016 óta dolgoznak azon Pannonhalmán, hogy újra sör készüljön az apátságban. A júliusban megnyílt apátsági főzde megnyitóján pedig már kóstolható volt az első pannonhalmai sör, a Blonde.

Csak egy apró csavar, amellyel még élvezetesebbé tehetjük a kovászos uborkát: adjunk hozzá sört! A nyár úgyis kovászos uborka szezonja, és miért ne turbózhatnánk fel valami szokatlannal? Így a sokadik adag sem válik unalmassá.

Bár Debrecen nem a söreiről híres, egyre több helyen lehet itt is minőségi, kisüzemi söröket kapni. Így akár a Campus Fesztiválra, akár a Virágkarneválra, vagy csak strandolni látogatunk Debrecenbe, érdemes képben lenni azzal, hol és mit ihatunk. Miskolc után most Debrecen legmenőbb sörlelőhelyeit mutatjuk be nektek, hogy megkönnyítsük a választást, ha erre jártok.