Beröffenti holnap a 2018-as sörfesztivál szezont Budapesten a Serfőző csapata, akik negyedszer szervezték meg a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivált. Kóczián László főszervezővel beszélgettünk.

Egyelőre két magyar felsőerjesztésű sör van a piacon, amelyek közül az egyik ráadásul csak néhány hete jelent meg. Kíváncsiak voltunk arra, mit érez egy olyan sörfogyasztó, aki még nem ismeri őket.

Annyira beköszöntött a tavasz, hogy mi sem bírunk magunkkal, alig várjuk, hogy hétvégén beröffentsük a grillt, és készítsünk valami szuper sültet. Mondjuk egy gyümölcsös nyársat, IPA-val tuningolt szósszal.

A chili velő versenyek annyira idióta rendezvények, hogy egyszerűen rajongunk értük. Mi vesz rá felelős embereket arra, hogy iszonyatos fájdalmat okozzanak maguknak? Oké, az endorfin. De úgy tűnik, veszélyesebb játék ez, mint gondolnánk.

A hal és a sör nagyon menő tud lenni együtt – valahogy így lehetne összefoglalni a Halkakas halbisztró és a Horizont Brewing közös vacsoráját, amelyre abszolút teltház gyűlt össze a Dohány utcai halétteremben.

A New England IPA, vagyis a NEIPA kultusza tavaly Magyarországra is begyűrűzött. Készültek is a stílusban remek főzetek, ám sokan hajlanak arra, hogy ennek a sörnek a divatja csak hamar múló hóbort. De vannak ezzel ellenkező vélemények is.

Egy sörtípus, amelyet a legtöbben ismernek a világon. Sőt, a világ legnagyobb részén ennek adják valamelyik változatát, ha csak besátálsz egy kocsmába, és kérsz egy sört. A Pilsnerekkel foglalkozó sorozatunk befejező részében megnézzük, milyen változatai alakukltak ki ennek a

Ha már tele vagy sonkával, rosszul leszel, ha ránézel a tojásra, itt az ideje egy kicsit csavarni a húsvéti menün, és elkészíteni egy frankó, sörös birkagulyást. Ha nem esik, akár a kertben. Elvégre tavasz van.

A sörkedvelők az utóbbi időben egyre többet találkozhatnak egy új(nak tűnő) sörfőzdével, amely vidéken működik, mégis sokan budapestinek gondolják, olyan sok helyre eljutottak. A Yeast Side egyik felével, Lados Péterrel beszéltük át, mi a helyzet Jászapátiban.

Ez afféle gasztrotinder. Mármint a Hekkelberg Gasztrorandevú, amiből a másodikat a Ramazuriban tartották a gombák és a sörök, no meg egy cider főszereplésével.

A kaviár az egyik legdrágább élelmiszer. Az aszúesszenciával, vagy a szarvasgombával, a champagne-nyal és a konyakkal emlegethető együtt. Pedig nem is olyan régen néhol még úgy adták a sör mellé, mint ma a sósmogyorót.

A pilsnerek megjelenésük után nagyon hamar váltak a világ legnépszerűbb sörtípusává, és a maiak alig különböznek az első főzetektől. Íme a négy elem, amitől olyan sikeres ez a sörtípus.