Hét kérdés, amely mind-mind a whiskykre vonatkozik. Hét jó válaszért pedig most whiskykóstolót nyerhetsz, amelyen még többet megtudhatsz erről az italtípusról!

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mind sör?! Némelyik rózsaszín, mint egy Valentin-napi lufi, másokba különböző afrodiziákumok vannak belefőzve (már hogyha ez szempont lehet a választásnál. Szóval mindegyik olyan, amelyet a szerelmesek napján (is) tökre indokolt kinyitni kettesben (is).

A XVII. század végén sorra nyíltak a kisebb sörfőzdék a Duna mellett – mondta Katona Csaba történész az MTA podcastjában, amiben olyan izgalmas témák is előkerünek, mint a filoxéravész hatása a magyar sörre, vagy, hogy milyenek lehettek a XVIII. századi sörök.

Sörös képzés? Szinte látom: a hetes már jelentett, az osztály leült, a tanár pedig azt mondja: mindenki vegye elő az IPA-s poharat, Pistike tölts mindenkinek, röpdolgozat. Hogy ez miért nem bírt így történni amikor még fiatal voltam…

Ötödik alkalommal rendezik meg hétvégén az Indoor Sörfesztivált a Hotel Gellértben, ahol a két napos sétálókóstoló mellett sörvacsora, mesterkurzus és sörbrunch várja a vendégeket. A rendezvény főszervezőivel, Kóczián Lászlóval és Preyer Györggyel beszélgettünk.

Whisky sorozatunk befejező részében, miután áttekintettük az ital történetét, fajtáit és a legfontosabb whiskykésztő régiókat, hazatérünk, hogy közbenézzünk, milyen whiskyk, illetve gabonapárlatok készülnek hazánkban.

Amin teljesen biztos, hogy nem változtat a brexit, az, hogy az angol (brit) konyhára csak legyintenek a kontinensről, és ezen még az sem tudott változtatni, hogy a legismertebb celebszakácsok rendre a brit szigetekről indulva hódítanak világot. De valamiért mégsem nagyon mutogatják az angol konyha legkirályabb ételét!

Stout, berliner és kétféle – nyilván egyik sem hagyományos IPA – volt szerintünk január négy legizgalmasabb új söre, miközben fél szemmel már a februári felhozatalra kacsinytgatunk. No, de lássuk azt a négyet!

Az egy főre vetített sörfogyasztás 1961 és 2014 közötti alakulását mutatja be a Patreon igen látványos videója, amiben Magyarország is feltűnik, de tök érdekes megfigyelni benne a globális trendeket is!

Szerencsére a lányok is imádják a sört. Ők tízen pedig annyira, hogy saját Instagram oldalt szentelnek a hobbijuknak. Nem mellesleg egészen jól áll a sörnek, hogyha egy bájos mosoly is kíséri. Ha őket megnézed, tuti mindnyájukat beköveted! :)

A skót whiskyrégiók után utazzunk picit messzebb, és nézzük meg, mi újság az ír, az amerikai és a japán whiskykkel! Lássuk, miért voltak nagyon nehéz helyzetben az ír és az Észak-Amerikában működő lepárlók, illetve, hogyan került a whiskykészítés Japnába!?

Készült egy összeállítás arról, melyek azok a jelenségek és újdonságok, amelyek nagy valószínűséggel komolyan befolyásolják majd a jövő vendéglátóipari trendjeit. A fenntarthatóság és a könyezettudatos életmód eljutott a kocsmákba is.