Egyelőre nagyon piciny azoknak a söröknek az aránya, amelyek magyar komlóval készülnek. Az egykori komlóföldeknek már nyoma sincs, de komlófeldolgozó üzem sem maradt Magyarországon. Van néhány sörfőzde azonban, akik saját komlókkal szerettek volna dolgozni. A legmesszebb úgy tű

2018 tavaszán holland turnéra indult a budapesti HopTop sörfőzde. A küldetés és a cél itt sem volt más, mint felrajzolni a magyar kraftot az európai sörkultúra térképére. Hollandia vezető szerepet tölt be a sörforradalomban, így színvonalasabb terepen aligha kaphattak volna lehet

Brutálisan befolyásolja az emberek ízérzékelését az a környezet, amelyben elfogyasztják az ételeket, vagy italokat – mutatott rá egy New York állambeli egyetem kutatása, amely a virtuális valóságot használta szemléltetésre.

A KEG Sörművház idén igazán nagy hangsúlyt fektetett a friss komlóval készülő szüreti sörökre. Még egy „Hopferenciát” is rendeztek, ahol a közönség kóstolóval ünnepelhette az idei komlószedést, miközben ropogós szüreti beszámoló is érkezett, ráadásul elsőkézből!

A Győrújbaráton működő Vaskakas Sörfőzde korántsem csak a sörforradalom megszokott sörfajtáit készíti, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a sör gasztronómiai szerepét is kidomborítsa. Játssz velünk és nyerj 12 palackos Vaskakas sörválogatást!

Hirtelen nem is tudnánk izgalmasabb helyet javasolni egy gasztrotúrára, mint Szicíliát. Hibátlan borok, varázslatos csokik és sütik, kegyetlen finom fagyik, elképesztő street foodok, lélegzetelállító kávék, végeláthatatlan piacok, és egy pár éve már craft sör is van.

A fogyasztók nagy része általában úgy gondol a sörre, hogy az minél frissebben fogyasztva mutatja meg a legjobb arcát, és minél idősebb egy-egy főzet, annál kevésbé érződik benne mindaz, amiért szeretjük. Pedig van egy rakás kivétel!

Egy asztalosműhelyből lett a 2014-ben alapított, győrújbaráti Vaskakas Sörfőzde, amelyben az első főzetek 2016-ban készültek el. A tulajdonosok mindent megtesznek azért, hogy Győr-Moson-Sopron megyében is minél több helyre eljusson a magas minőségű sör és a hozzá tartozó gasz

Van olyan, hogy ha híres vagyok valamiről, az egyben meg is köti a kezem, ami a gasztronómiában különösen fájdalmas lehet. Szegény csehek, ők így jártak a sörgasztróval. Prágában már unalmasabb a szitu, mint itthon?!

Fokhagyma, cheddar és ír vörös ale és dijoni mustár. Ez már nem lehet rossz – pedig még egy csomó finomság kerül ebbe a vagány, ünnepi sajtlevesbe. Próbáld ki a hétvégén!

Ül az ember Humpolecben, Prágától egy órányira a Bernard sörfőzde vendégvárójában (sörsznoboknak taproom), már végignézte az üzemet, és most végigkóstolja csapról a főzde söreit. Közben ahelyett, hogy simán csak élvezné az életet, hagyná, hogy elöntse kis lelkét a sör

Ha jól csinálod, aki melletted ül, lefordul a székről. A rúzsos sajtok köztudottan nagyszerűen működnek együtt testesebb borokkal, és magasabb alkohol tartalmú, összetett ízű sörökkel is. Te bevállalod a rúzsos sajtokat?