Hosszú évek óta biztos pont a Gourmet Fesztiválon a Belgium Büszkeségei stand, ahol idén hatféle, nagyszerű sör közül válogathatunk. Át is futottuk a menüt, hogy megnézzük, ezúttal mely fogások illenek a leginkább a sörök karaktereihez!
Hétvégén, május 17-én, szombaton országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék, amelyek sörbemutatókkal, kulturális programokkal és sörtörténeti kvízekkel is várják a látogatókat.
A megszokott időben és helyszínen, május utolsó hétvégéjén a Millenárison lesz a Gourmet Fesztivál, amely közkívánatra három helyett újra négy napon át, május 22-25. között várja a gasztronómia szerelmeseit. A király belga sörök pedig idén sem hiányozhatnak a rendezvényről!
Megszületett az első Dubai csoki ihlette sör! Kipróbáltuk, milyen az összhang a pisztácia, a szezám és a csoki között. Aztán pedig egy laza, gluténmentes IPA-val frissítettünk.
Két aktuális kedvencünkről is beszélnünk kell! A Horizont Brewing idén nem bírt várni a szokásos uborkás lágerig, és ubival indította az igazi tavaszt. No meg egy Invitro Brewing kollabbal, amely maga a komlóorgiába tuszkolt kárhozat. Jól hangzik, ugye?
Valóságos szárnyalást mutatott be az utóbbi néhány évben az alkoholmentes sör piaci részesedése és minősége is. Ez az egykor lesajnált és meg nem értett termékcsoport az, amiről ma már a legtöbbet beszélnek a söriparban. De vajon miért? A válaszokért egészen Brüsszelig utaztunk.
Soha vissza nem térő, szétráncigált Hazy Queen, és a piskóta, amit nem csokiöntettel kínáltak a menzán, nem baracklekvárral tekertek tekercset belőle, hanem beledobálták a nagyon málnás Wicked Secretbe. Ezeket kóstold, ha jót akarsz!
Menő cseh söröző, hangos skót pub, a sörök mellé kínált szuper burrito, Újhegy hangulatos brewpubja saját sörökkel és finom falatokkal és persze a hely, ahol Pécs legnagyobb sörválasztéka vár! Ezek a kedvenc helyink Pécsen!
Megingathatatlan a helyük a legkedveltebb hazai sörök között. A meggyes sör annyira betalált a magyaroknak, amennyire kevés hasonló termék. Csapolt meggyes vadászatra indultunk, ezek a mi kedvenceink!
A magyar kocsmák túlnyomó részéből teljesen eltűnt a korábban általános, egyszerű ételkínálat. Nincs már zsíros kenyér és fasírtos zsömle sem. A kocsmaprogram jó alkalom lenne arra, hogy ezekről is beszéljünk!