Az Európai Unióban hivatalosan 14 országban termesztenek komlót. A legtöbbet Németországban. Cikksorozatunkban a német, a cseh, és a magyar komlótermesztés történetét, és jelenlegi helyzetét mutatjuk be.

Karácsony előtt megszokhattuk, hogy elkényeztetnek minket a sörfőzdék. Ilyenkor jönnek a rafinált desszertsörök, az erős, fűszeres karácsonyi főzetek, és egyéb nyalánkságok. Igyekeztünk azonban nem csak ezekből szemezgetni.

2020 generációs sokkhatás? 2020 a hivatkozási alap? 2020, amit még évtizedekig emlegetünk majd? Hogyha a 2020 januári tervekhez hasonlítjuk az előző esztendőt, a helyzet tényleg nem vidám. Ha a március közepiekhez, akkor viszont azt mondhatjuk: kihoztuk belőle a maximumot.

Az év során megjelent új sörök és az ismeretterjesztő tartalmak mellett az alsópolcos és sajátmárkás sörök eredetének nyomába eredő cikkeink is ott voltak az év legolvasottabb anyagai között. Mutatjuk a legnépszerűbbeket!

A legnépszerűbb kraft sörtípus azzal, hogy a nagyüzemek is készíteni kezdték, az utóbbi években azok számára is a mindennapok része lett, akik korábban soha nem találkoztak vele. A „sima IPA” sörökön túl azonban még nagyon messzire vezet az út. Lássuk a legfontosabb IPA típusokat!

Ropogós pilsner? Vagy egy friss IPA? Valami komoly, sötétebb ital? Esetleg egy vagány búzasör? Melyik illik a leginkább hozzád, illetve melyik a te kedvenced? Töltsd ki ezt a kvízt és lássuk, te melyik sörtípus lennél? :)

Sejtettük, hogy nem lesz könnyű 10 sört összeválogatni az elmúlt évből, hiszen szerencsére ennél sokkal több emlékezteteset kóstoltunk. Mégis megkíséreljük a lehetetlent: megnevezni tízet, azok közül, amelyek a legjobban bejöttek.

Hová lettek a nagy nemzetközi craft beer trendek? Elmosta mindet a járvány, vagy 2020-ra egyszerűen utolértük a nyugatot, és azért nem voltak mindent elsöprő újdonságok? Mit adott nekünk 2020?

Online sörkóstolót tartott december elején a Hajnali Sörfözök gerillaformáció, akik olyan remek virtuális kocsmázást celebráltak, hogy még egy megrögzött analóg ivót is megvettek maguknak. Beszámoló.

Tök könnyű megcsinálni ezt az illatos-omlós édesburgonyát, amelyben a tejszín adja a krémességet, miközben a borstól pikáns, a fahéjtól és a sörtől pedig fűszeres lesz a fogás.

A karácsonyi sörök már az egész világon bekerültek a köztudatba. Az ünnepi időszak közeledtével szinte kötelező kellékeivé váltak az áruházláncok italos polcainak. Sokan abban a hitben vannak, hogy ez csupán egy olcsó, díszdobozba bújtatott marketingfogás, hogy ilyenkor minél több sört adhassanak el a gyanútlan vásárlóknak. Azonban, ahogyan ez általában lenni szokott, a valós történet ennél sokkal érdekesebb.

A világ leginkább alulértékelt éttermi célpontjairól jelent meg egy összeállítás a Chef’s Pencilen. A listán a második helyet kapta Budapest, amelyről fantasztikus dolgokat ír a szerző.