Több mint háromszáz belga sörfőzde egy térképen, hogy bármerre is jársz az országban, legyen hová betérni. Mellé pedig itt vannak a legizgalmasabb elga sörtípusok, hogyha nem tudod, mit keress!

A Hétvégén elstartolt Oktoberfest minden bizonnyal a legismertebb sörfesztivál a világon, de az ősz tartogat még számos olyan rendezvényt, amelyeket legalább annyira érdemes meglátogatni, mint a Müncheni vurslit.

A megszokott sörmennyiség többszörösét adják el a fesztiválokon azok a standok, ahol nem a szokásos sörcsapokkal, hanem a hat sört, hét másodperc alatt, tökéletesen csapoló Beerjettel szolgálják ki a vendégeket.

Általánosan ismert közhely, hogy a magyarok a bort kedvelik (újabban esetleg a pálinkát), a németek pedig a sört. Ráadásul a legjobb út egyenesen a polkolba, hogyha sörrel koccintunk. Persze mi tudjuk, hogy ez nem igaz, Katona Csaba, az MTA történésze történelmi forrásokat mutat, a

A Staropramen Ízművek Konyhastúdió nyár végi, szezonzáró eseményének A Kert Bisztró adott otthont, ahol Serényi Zsolt, avagy a Tetovált séf ételkülönlegességeit kóstolhattuk meg néhány korsó Staropramen, no meg a Random Trip és Tóth Vera kíséretében.

A különböző szűretlen IPA variánsok mellett az USA craft pubjainak nyári kedvencei között ott voltak a rozé ciderek is – derült ki a Craft Brewing Business összeállításából. Mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy itthon mely típusok voltak a legnépszerűbbek.

Szeptember 22-én kezdődik a Focus Oktatóközpont következő Sörgyártó tanfolyama, amelyen – némi hétvégi elfoglaltsággal – február végére OKJ-s sörgyártó végzettséget lehet szerezni. Most ráadásul egy csomót engedtek az árból!

Hogyha igazán rá vagy pörögve a craft sörök komlóorgiájára, simán bevállalhatod ezt a friss komlóval készülő pesztót, hiszen hamarosan itt a szüret ideje, könnyű lesz friss tobozokhoz jutni. Bevállalós recept jön!

Már másodiknak bevállaltak egy ginzenggel főzött APÁt, de van klasszikus belga wit, valamint east coast ipa sörük is. A budapesti Spirit Brewery két tagjának egyike sem sörfőző, mégis nagyon konkrét elképzelésekkel vágtak neki a saját márkájuk kiépítésének.

Így integráld kedvenc barna söröd ízét a vacsorába! Eredeti orosz receptet próbáltunk ki, amelynek a főszereplője a sertéshús és a saslikpálcika mellett természetesen a sör.

Sörről és étkezésről tanulni, mindig érdekesen hangzik. Ilyenkor nem csak az ízek számítanak, a közösségi élmény sem elhanyagolható! Ha kedved támad mélyebbre ásni a témában, ebben a cikkben adunk néhány általános alapelvet és tippet.

Egy West Coast IPA-val jelentkezett be a Vandál Brewing, amely egy martonvásári minifőzde (lesz). Lengyel Péter alapítóval a főzdenyitásról, tervekről és arról beszélgettünk, mi vitte rá arra, hogy saját branddel vágjon neki a sör világának.