Angliában a sör alternatívája, Franciaországban a boré, itthon viszont leginkább a kommersz változatokat ismeri a többség. A hazai ciderkultúra még igencsak gyerekcipőben jár, az etyeki BudaPrés mégis roppant ambiciózus tervekkel kezdett bele a magyar almabor készítésébe.

Frissítő, fűszeres illatú, citrusos, könnyed nyári sör, amiből szívesen kóstolnék még egyet – nagyjából így összegezhető azoknak a válasza, akik online sörtesztünkön értékelték a Borsodi Hoppyt.

A Gyulán működő Beer Corner – Viharsarki Sernevelde újdonsága egy olyan sörtípus, amellyel a legbevállalósabb kraft főzdék szoktak csak próbálkozni, mégis tökéletesen illeszkedik az elsősorban klasszikusokkal dolgozó főzde szortimentjébe. Azt is eláruljuk, miért!

Imádjuk azokat az ételeket, amelyek csupán néhány alapanyagból készülnek, mégis ínycsiklandóak! Ehhez sem kell sok minden, mégis fantasztikus, ahogy a malátás belga ale íze belekerül a gombába és a polentába is.

Ne részletezzük, milyen jó lenne kimozdulni, és mondjuk grillezni egyet a napsütésben barátokkal. Helyette marad az erkély vagy a kert, a lehető legszűkebb körben. A közös főzések helyett jöhetnek a legjobb evős-ivós filmek, összegyűjtöttünk hetet, amelyek segítenek könnyebbé tenni ezt az időszakot.

Nemrég jelentette be a Borsodi Sörgyár, hogy Borsodi Hoppy néven piacra dob egy új sört, ami nem más, mint egy hopláger – és ezzel be is biztosította magának a 2020 első igazi sörös meglepetése címet! Nyerj Borsodi Hoppy kóstolót és értékeld az új sört!

Ahány ház, annyi szokás, de az biztos, hogy most, amikor a megszokottnál több időt töltünk otthon, előkerül néhány új recept, eddig ki nem próbált étel és ital, hiszen a hétvégi vacsorák és iddogálások egy darabig a nappaliba, no meg az online térbe költöztek. Eddig ez a mi kedvenc itthoni finomságunk!

A HUBA – Hungarian Beer Academy közzétette a sörtanfolyamai egyik kedvenc ételének receptjét. A karamellizált körte kéksajttal és dióval egyszerűen elkészíthető fogás, de ennek ellenére a végeredmény igen összetett ízvilágú különlegesség, amihez a dupla IPA söröket javasolják.

Nagyon sok minden olyan dolog nem történt meg idén márciusban, amire régóta vártunk, de a sörfőzdék legalább picit vidámabbá tették ezt a hónapot is. Kettő, azaz három red ale és gyümölcsös játékos volt érdekes leginkább az elmúlt hónapban.

A kínai Yunan tartományban történt a minap, hogy tizennégy elefánt beszabadult egy gazdaságba, ahol szó szerint leitták magukat, majd egy teaültetvényben pihentek le.

Már kapható a Bitburger és a Sierra Nevada Brewing Co. közös söre, a Triple Hop’d Lager. Magyarországon online, valamint az Interspar áruházakban és több Spar üzletben érhető el. Néhány sörblogger és szerencsés fogyasztó már kóstolta is, lássuk, hogy tetszett nekik!

A tavasz folyamán egyre több helyen találkozhatnak majd a vásárlók Magyarország új sörfőzdéjének a THE BEERTAILORnak a tételeivel. A Nagytarcsán működő, zöldmezős beruházásként létrejött üzem az egyik „legnagyobb kicsi” az országban, de ha emiatt egy lélektelen, ipari monstrumra gondolsz, nagyot tévedsz!