A Beerselection és a Beerporn.hu idén negyedik alkalommal rendezi meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák. Szavazz a kedvencedre!

A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin immár negyedik alkalommal rendezi meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen ezúttal az Év Sörfőzdéje mellett 2020. legjobb magas alkoholtartalmú IPA sörét is díjazzák.

Ahogy egyre többet hallani a koronavírus járványról, mind többször bukkannak fel azok a vélemények és Facebook posztok, amelyek szinte menetrendszerűek február-márciusban és a legfőbb üzenetük, hogy az égetett szeszekkel ki lehet védeni bizonyos fertőzéseket. Kár, hogy nincs igazuk.

Csütörtöktől kóstolható a Monyo Brewing új söre, a Cherry Hero, ami tulajdonképpen egyszerű felsőerjesztésű, meggyes sör. Ilyenje korábban nem volt a Monyonak, meg is kérdeztük Németh Antal sörfőzőtől, hogyan készült, és kiderült, nem is olyan egyszerű főzetről van szó!

Az USA déli államaiban ugyanúgy megvannak a barbecue sütés régiókra jellemző receptjei és eljárásai, mint mondjuk Közép- és Dél-Európában a lecsókészítésnek. A stílusok államról-államra, tájegységről-tájegységre változnak. Nézzük hát ezeket!

A korábban csak gerilla főzdeként működő Vandál Brewing új sörei immár Martonvásáron, a márka saját sörfőzdéjében készülnek, a terv szerint hamarosan tíz féle. A saját főzde indulásával egy időben pedig Budapesten nyitottak saját kocsmát.

A legextrémebb hazai söröket teríti országszerte együtt a One Beer Pub és Winkler Róbert. A József körúti söröző webshopjának toplistáján elhúztak a Youtubera kerülő kóstolók főszereplő tételei, és komolyan beindult a vidéki értékesítés is.

Fekete IPA, nagyon vagány savanyú, eperbomba, egy újabb, sörként is működő süti és egy olaszrizlinges saison. És akkor csak ötöt emlegettünk a februárban megjelent új főzetek közül…

A sör és a jóféle barbecue kéz a kézben jár – legalábbis a tengeren túlon. De itthon is egyre nagyobb a rajongótábora a barbecuezásnak. Eljött hát az idő, hogy összefoglaljuk a technológia és a BBQ szubkultúra legfontosabb tudnivalóit. Ez itt BBQ sorozatunk első része!

Hét kérdés, amely mind-mind a whiskykre vonatkozik. Hét jó válaszért pedig most whiskykóstolót nyerhetsz, amelyen még többet megtudhatsz erről az italtípusról!

Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mind sör?! Némelyik rózsaszín, mint egy Valentin-napi lufi, másokba különböző afrodiziákumok vannak belefőzve (már hogyha ez szempont lehet a választásnál. Szóval mindegyik olyan, amelyet a szerelmesek napján (is) tökre indokolt kinyitni kettesben (is).

A XVII. század végén sorra nyíltak a kisebb sörfőzdék a Duna mellett – mondta Katona Csaba történész az MTA podcastjában, amiben olyan izgalmas témák is előkerünek, mint a filoxéravész hatása a magyar sörre, vagy, hogy milyenek lehettek a XVIII. századi sörök.