Lehet rajta röhögni, de igazából nem érdemes: mindenki fel tud sorolni pár olyan sörtípust, amelyekről csak néhány geek és az Untappd hirdeti, hogy kihagyhatatlan élményt garantálnak. Nézzük a legtúlértékeltebbeket!

Végigjárta a hazai médiát is az orvosról szóló hír, aki szerint alkohollal lehet a legkönnyebben csillapítani a másnaposság tüneteit. Pedig a valóság az, hogy óriási hiba a túlzott alkoholfogyasztásból eredő rosszullétet megpróbálni további italozással enyhíteni.

Hétvégén készíts otthon házi, sörös salsa szószt, amihez nem kell túl sok dolog, és nagyjából negyed óra alatt össze lehet dobni! Kegyetlenül krémes, és legalább annyira finom!

A sütőtökös sörök – habár itthon is fel-felbukkannak ebben az időszakban – igazán az USA-ban népszerűek, ahol a közízlés jobban kedveli a nagyon édes söröket is. És egy jó pumpkin ale általában vastag, alkoholédes, és kellőképp fűszeres.

Eredeti, vagy (gyenge) másolat? Nem mindegy hol készül egy-egy sörmárka. Hogyha sorra vesszük a hazai piacon kapható licenc söröket, és összehasonlítjuk az eredeti termékkel, meglepő különbségekre lelhetünk.

Van egy, az európaitól genetikailag totál elkülönülő komlófaj, amely Új-Mexikóban és Californiában honos. Máshogy néz ki, mást szeret és másképp is viselkedik, mint az Európaiak. Ismerd meg a neomexicanust!

A One Beer extrém sörversenyének győztesei, Somogyvári Péter és Sós Gergely a sárgadinnyével, uborkával és kaporral készült (Dinnyére) SØRT kortyolgatva meséltek arról, hogyan kezdődött náluk a házisörfőző őrület, és arról, hogy a SØRT-ben egy debütáló gerillafőzdét is üdvözölhetünk.

A Pivo, vagy inkább πίβο Microbrewery egyike Ciprus maroknyi craft sörfőzdéjének. A 2015-ben indított vállalkozás a kettéosztott főváros, Nicosia közepén, a mai napig katonák által felügyelt határvonaltól néhány lépésre működött. A belvárosi főzdekocsma ugyan a járvány miatt bezárt, de a sörfőzde megmenekült, tulajdonosai pedig bizakodóbbak mint valaha! Videó.

Jitka Ilčíková 2011-ben kezdett el spontánerjedésű söröket készíteni Csehországban, a Morva borvidék központjában. A sörszeretők és a borászok is furcsán néztek rá, de úgy tűnik, az idő őt igazolja. Interjú.

A vendéglátásban is egyre inkább meg tud jelenni termékeivel a Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde, amely annak ellenére, hogy a járvány idején kezdte meg a termelést, kedvező mutatókkal büszkélkedhet. A Nyitott Főzdék Napján látogattuk meg őket.

Forgalmazóra vár Magyarországon a Beer van Brugge nevű, belga mikrosörfőzde három, igazán különleges tétele. A söröket a Belga Nagykövetségen mutatták be, ahol nekünk is volt szerencsénk hozzájuk, lett is kedvencünk a sorban!

A Balatonról, a Tisza-tó mellől, Székesfehérvárról és két budapesti helyszínről ajánlunk programokat október 2-ára, a Nyitott Főzdék Napjára. Pingpong vagy röplabda? Pogácsa vagy tarhonya? Ezek most a nagy kérdések!