A sörgyártáshoz kapcsolódó élelmiszerhulladék túlnyomó része sörtörköly, amit korábban főleg takarmányként hasznosítottak. Pedig baromi jó snack és granola készíthető belőle. Erről beszélgettünk Dalmadi Júliával, a Secontaste alapítójával.
Kettős sikert hozott az idei Házisörfőzők Nemzetközi Versenye Kovács Norbertnek, aki a Red Monk belga dubbellel nyert, a Cerberus tripellel pedig különdíjas lett. Felszerelésről, a győztes receptekről és azok továbbéléséről faggattuk a nyertest.
Megtörténhet, hogy visszaszorulnak az uniformizált sörök? Franciaország belga határhoz közeli részén legalábbis mindenki a saison újraértelmezéséről és a terroirról beszél. Legalábbis ezt hallottuk a Brewers Forum második napján, Lilleben.
Hamarosan startol az idei Gourmet Fesztivál, amely hazai és világkörüli gasztroutazást kínál a Millenárison. A fesztivál menüjéből a Belgium Büszkeségei stand kínálatához válogattunk fogásokat.
A könnyűvérűtől a fekete lovagig vesszük sorra a hónap öt legkarakteresebb sörszereplőjét. Mindegyikük egyéniség, és mind-mind másért szerethető. Válaszd ki közülük a saját kedvencedet!
Az idei Gourmet Fesztiválon – ahogy az elmúlt években már megszokhattuk – rögtön a bejárattal szemben tudunk majd sört kérni, ott lesz a Belgium Büszkeségei standja. A faházban működő sörcsapokból olyan király italok jönnek majd, mint a Leffe Blonde, a Leffe Dark, a Belle-Vue Kriek, a Stella Artois és a Hoegaarden White.
Május 24-26. között újra a legjobb magyar éttermek kínálatával telik meg a Millenáris, hiszen jön az idei Gourmet Fesztivál, amelyen – ahogy az már hagyomány – szuper belga söröket is kóstolgathatunk a fogások mellé.
Május 16-án jelenik meg a MONYO Brewing MOJO WORKIN’24 szériájának legújabb söre, a Double Fruited Sour Cherry Ale. Mutatjuk mit kell tudnod ezekről a limitált finomságokról. Ha pedig szerencsés vagy, nyerhetsz is egy válogatást belőlük!
Rekordidő alatt teltek be a nevezések az idei Házisörfőzők Nemzetközi Versenyére, amelynek hétvégi finise igazi sörünnepnek ígérkezik a Horizont Brewing és a Mad Scientist taproomjaiban és teraszain. A versenyről Merczel Tamással és Posta Viktorral beszélgettünk.
Végre itt a spárgaszezon, amelynek kihasználására csupán néhány hét áll rendelkezésre. Itt az idő hát, hogy te is kipróbáld a sörtésztában sült csirágot!