fbpx

Májusban végre eljött az ideje a sörbundában sült spárgának

Írta: BeerPorn.hu

2024-05-03 | 11:00 Magazin

Fotó: Pikwizard.com

Végre itt a spárgaszezon, amelynek kihasználására csupán néhány hét áll rendelkezésre. Itt az idő hát, hogy te is kipróbáld a sörtésztában sült csirágot!

Megosztó zöldség, de mi imádjuk. A spárga – tök mindegy, hogy a zöld vagy a fehér – szuperfood. Ezt az ételt viszont inkább a zöldből próbáljátok ki, az zsengébb és hamarabb megpuhul.

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom frissen reszelt héja
  • fekete bors
  • 2 dl IPA vagy világos láger
  • napraforgóolaj

 

Fotó: Craftbeer.com

Keverd össze a lisztet, a sót, a citromhéjat, a sütőport és a borsot egy nagy tálban. Küldd hozzá a sört, és keverd habosra. Ha szükséges, mehet bele egy kis víz is.

A spárgák végét törd le, majd a megmosott, megszárított zöldséget csipesszel alaposan forgasd meg a bundában, csepegtesd le, majd óvatosan mehet a felforrósított olajba.

Két-három perc alatt süsd meg, szép aranyszínűre. Ha kész, mehet egy papírtörlővel bélelt tepsibe. Frissen nyomjátok, úgy az igazi!

 

(Via)