A cseh Zatec sörfőzde nyár végén piacra dobott egy alkoholmentes, vitaminokkal megtolt sör, a Mamma Beert, amelyet kifejezetten a kemoterápia időszakára fejlesztettek ki.

Hétfőn kezdődik világszerte az Olasz Gasztronómiai Világhét, amely során mindenfelé kóstolókkal és gasztrokulturális programokkal népszerűsítik a mediterrán étrendet. A Budapesti Olasz Kultúrintézet mutatott pár szuper receptet is!

A Somogy-megyei Kastélyosdombón indítják újra több mint húsz év után a magyarországi nagyüzemi komlótermesztést, egyelőre egy hektáron.

Egyes becslések szerint a gluténérzékenyek aránya ugyan csak 1-2 százalék között mozog, más források szerint ez a szám valójában jóval magasabb lehet Magyarországon. És akkor még nem beszéltünk azokról, akik csupán a trendekhez igazodva táplálkoznak gluténmentesen. Ők azok,

A Nielsen piackutató felmérése szerint Magyarországon a különleges sörök a teljes forgalom 6 százalékát teszik ki. A növekedés pedig igen dinamikus. Update: ez a 6 százalék nem az a 6 százalék!

Nem tükröződik a száraz november a hazai kiskereskedelem forgalmában: novemberben meglódul az égetett szeszek forgalma, decemberben tetőzik. Iszonyat sok pénzt költünk szittyóra.

Az osztrák Interspar összehaverkodott a Gusswerk sörfőzdével, amely Salzburgban működik. A főzde elszállítja az el nem adott kenyeret a boltokból, és felhaszunálja a sörfőzés során. Az ötlet nem új. Nagyon nem.

Egyre nagyobb az igény a prémium és szuperprémium sörök iránt Magyarországon, csak az elmúlt egy évben 23 százalékkal nőtt a kategória forgalma, 2018 első felében pedig 27 százalék volt a növekedés. Örülünk?

Vagy kihúzta valaki a szerver kábelét a konnektorból, vagy nagyon rövid életű volt a tavaszi Food Truck Show első napján indult findthetruck.hu food truck kereső szolgáltatás.

Kárpátaljai Gasztrokalauz jelent meg, amelynek a segítségével az eddiginél sokkal könnyebben lehet megtalálni Munkács és környéke legfinomabb falatait.

Hogyha átszámítjuk a lakosság által megivott sört, bort, koktélokat és égetett szeszeket alkoholra, akkor komolyan csökkent a lakosság által elfogyasztott szesz mennyisége. A söripar azonban növekszik.

Bolognában remek kezdeményezést indított útjára egy várostervező. Ha a lakosok nem autóval, hanem bringával, vagy gyalog indulnak a dolgukra, pontokat gyűjthetnek, amelyeket fagyira vagy sörre lehet beváltani.