Elképesztő fejlődésen ment keresztül a magyaroszági vendéglátás az elmúlt tizenöt évben, Budapest pedig a régió egyik gasztronómiai központjává vált - mondta el az M1 csütörtök esti műsorában a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Ausztrália egyik legnagyobb sörfőzdéje hatalmas jövőt lát a dobozos borokban utazó Riot Wine Co-ban. Annyira, hogy megvette azt, és meg akarja többszörözni a termelését. A jelenség nem új: a sörfőzdék egyre gyakrabban fektetnek be borászatokba.

Október 1-től drágábban lehet megvenni a Pilzeni Prazdroj Slovensko és az Urpiner söreit Szlovákiában, ahol a bér- és energiaköltségek emelkedésével magyarázzák a lépést a sörgyárak.

Kötelező betétdíjat vezetnek be az egyutas műanyag palackokra és a fém italosdobozokra Szlovákiában, 2022-től. Az Európai Unió célja, hogy a többi tagálamban is – ahol még nem született ilyen –, hasonló szabályozás lépjen életbe.

Az alkoholmentes divatot valóban nem lehet megállítani. Az AB-InBev azt tervezi, hogy 2025-re a globális volumene 20 százaléka alkohol nélküli termék lesz, de ha nem csak a világpiacra tekintünk: itthon is van olyan márka, amelyik alkoholmentes, és egy év alatt megduplázta a forgalmá

Elég lesújtó képet fest a British Beer and Pub Association jelentése, amely szerint a nyári hónapokban mért, pubokban megvalósuló sörfogyasztás az ezredforduló óta csaknem a felére csökkent.

Igazi nyári hétvége elé nézünk – már, ami a rendezvényeket illeti. A fesztiválszezonnak koránt sincs vége, és nem csak sörös, hanem változatos gasztro-programok is várnak a következő napokban!

A Wales északi részén működő Hafod Brewery egy palack sört ad minden 100 gramm fekete áfonyáért, amelyet a kirándulók gyűjtenek a Clwydian hegységben.

A hagyományos és az újhullámos sörfőzést elegyíti a Monyo Brewing: elkészítettek egy kraft lágert, amelyet csütörtökön kóstolhatunk majd először. Az új sör receptjének megalkotásakor nagy- és kisüzemi példák egyaránt hatottak a sörfőzőkre. Itt van minden, amit tudnod ke

A sörök címkézésének egységes módjáról egyezett meg a Brewers of Europe, vagyis az Európai Sörfőzők Szövetsége szeptember 5-én Brüsszelben, ahol egy egyetértési nyilatkozatot is aláírtak Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyi és élelmiszer-biztonsági bi

Robbanás szerűen jönnek fel a különböző, vegán vagy vegetáriánus fogyasztók számára kifejlesztett növényi alapú húshelyetteseítők, de ezeket is lepipálhatja a mesterséges hús térnyerése.

A Heriot-Watt University és a Port of Leith nevű whiskylepárló közösen kísérleteznek azon, hogy milyen hatással van a sörélesztő a whisky ízére. Két év alatt nagyjából 20 törzset tesztelnek, az eredmények pedig elég biztatók.