Cikk megosztása
2025. január 29-31-én újra a Közép-európai Egyetem ad otthont Central European Brewers Conference (CEBC) eseményének, és jön a King of Craft Beer verseny is!
A Central European Brewers Conference (CEBC) bejelentette ötödik konferenciáját és szakkiállítását, amelyet 2025. január 29-31-én tartanak a Közép-európai Egyetemen. A rendezvény 2017-es indulása óta a kézműves sörök közösségének létfontosságú eseményévé vált, amely platformot biztosít a sörfőzdék és beszállítók számára, hogy a napi rutinból kilépve néhány napig stratégiaalkotásra és információcserére összpontosítsanak.
Az idei, év eleji rendezvény résztvevői létszáma 140 főre ugrott, akik 35 sörfőzdét képviselnek a régióból és azon túlról. A résztvevők között olyan országokból érkeztek kézműves sörökkel foglalkozó szakemberek, mint Magyarország, Horvátország, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Szerbia, Románia, Ausztria, Lettország, Litvánia, Észtország, Franciaország, Németország, az Egyesült Királyság, Ciprus, Svédország, Finnország és Norvégia.
A CEBC a régió kézműves söriparának szól, és elősegíti a sörfőzők, forgalmazók, újságírók és iparági szakértők kapcsolatépítését és együttműködését. A résztvevőknek lehetőségük lesz találkozni az iparág kulcsszereplőivel, köztük olyan neves előadókkal, mint Joe Stang, a Craft Beer and Brewing Magazine ügyvezető szerkesztője és Evan Rail, a The New York Times díjnyertes újságírója.
A konferencia kísérőrendezvénye lesz jövőre is a King of Craft Beer verseny, és már azt is lehet tudni, melyek a kiemelt szemináriumok:
- A mesterséges intelligencia előnyei a sörfőzési ágazatban: A mesterséges intelligencia szerepe a sörfőzésben. Gyakorlati alkalmazás és valós történetek Dr. Thomas Schlechtertől.
- Beer ON-Flavours: Kóstolószeminárium, amelynek célja, hogy bővítse ízekkel kapcsolatos szókincset, Natalya Watson brit sörszakértő vezetésével.
- Trendek az amerikai piacon: Joe Stangtól a Craft Beer and Brewing magazin szerkesztőjétől.