A koronavírus járvány miatt meghosszabbították az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást. A verseny honlapján továbbra is lehet szavazni az Év Sörfőzdéje mellett 2020 legjobb magas alkoholtartalmú IPA-jára is.

Hét éve tartja meg minden április 4-én a saison napját a portlandi Allagash Sörfőzde. Idén igazán nem lesz nehéz csatlakozni hozzájuk, szerezz be pár magyar saisont!

Hogyha eddig nem tetted volna, most, az otthon töltött idő alatt végre kipróbálhatod a sörfőzést! Ráadásul most a zip’s-től és a Jameson-tól profi segítséget is kapsz hozzá, élő Facebook videók formájában!

A Hara’Punk Sörfőzde adománysört készít, amelynek teljes profitját – egyeztetve a járvány kezelésén dolgozó orvosokkal –, életmentő eszközök és gyógyszerek beszerzésére ajánlják fel.

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, illetve a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek.

Vinkó Józsefnek, a Magyar Konyha főszerkesztőjének szórakoztató gasztrotörténeti műsora, a Szellem a fazékból múlt szombaton teljes egészében a sörről szólt. Hallgass gasztrosztorikat a sörről!

A Csehországban működő, nagyjából 500 kisüzemi főzdének várhatóan negyede nem éli túl a koronavírus járvány okozta krízist – jósolja a Cseh-Morva Kisüzemi Sörfőzdék Szövetségének elnöke.

Vasárnap este került ki a netre az a videó, amelyet a Mad Scientist kezdeményezésére hozott össze 14, különböző országokban működő sörfőzde. A kisfilm fő üzenete, hogy „maradj pozitív, vigyázz magadra és igyál hazait”.

A cseh komlótermesztőket is komoly kihívások elé állítja a járvány: áprilisban és májusban kellene a drótkordonok felé irányítani a növények hajátsait. Ebben a munkában rengeteg vendégmunkás szokott részt venni, ők viszont most hiányoznak.

Az Európai Sörgyártók Szövetsége támogatja a vírus terjedésének korlátozására hozott rendkívüli intézkedéseket, így a bárok, éttermek bezárását és a fesztiválok elhalasztását is, de gyors és hatékony beavatkozást sürget a károk enyhítésére.

A Csendes-óceán vízével készítik és fenyőfa hordókban érlelik azt a whiskyt, amelyet hamarosan piacra dob egy japán italgyártó cég. Ez az első ilyen párlat, amelyhez a tenger vízét használták.

A sörgyártók joggal számíthattak arra világszerte, hogy idén egy igazán erős év jön a sörbizniszben: az olimpia és a foci EB nagyszerű fogyasztásösztönzőnek tűnhetett. De mi lesz így, hogy a nagy sportesemények elmaradnak?