Az hagyján, hogy kétszámjegyű növekedést mutat a cseh sörexport, a tartályos és hordós kiszerelésű pivoból többet adtak el a csehek, mint az üvegesből.

A világ legfontosabb sörfajtái mellett az ital történetével, az alapanyagok széles körű bemutatásával, a sör gasztronómiai szerepével, a legjobb magyar és külföldi sörfőzdék főzeteinek kóstolásával és hozzájuk párosított ételekkel indítanak sörtanfolyam-sorozatot Budap

A gyulai Kézműves sörfesztiválon szombaton délután adták a Central European Beer Awards 2019-es díjait. A versenyre 210 sörmintát neveztek, és ezúttal egy lengyel főzetbizonyult a legjobb kisüzemi sörnek.

Az „elfáradt” címkéinek lecserélésével szeretne nagyot lépni többek között a külföldi piacok felé is a Horizont Brewing, amely mindent alárendelt az új márkastratégiának.

Nem fékezett habzás alcímmel jelent meg a Manager magazin júniusi száma, amely több mint 30 oldalon foglalkozik a sörrel. Figyelmesen olvasva kiderül belőle, hol, milyen termékek bevezetésén dolgoznak, de az is kiderül, milyen söröket tartanak otthon a hazai sörgyárak vezetői.

Június elején Antwerpenben gyűlik össze a nemzetközi sörvilág apraja-nagyja, hogy egy gigakonferencia keretében megtárgyalják, hogy mi van az ivás előtt, vagy épp az iváson túl. Gazdasági szakemberek, sörfőzők, cégvezetők, szakírók, kereskedők, ilyesmi. És az a közös benn

De az is lehet hogy csak őszintébbek. Önbevallásos alapon vizsgálták ugyanis, hogy az elmúlt egy évben, ki hányszor részegedett le. A britek abszolút elsők, de az USA és Kanada lakóiról is érdekes adatokat tudhattunk meg.

Június 5. és 10. között újra várja a sörkedvelőket a Belvárosi Sörfesztivál, ahol 6 nap alatt mintegy 250 féle különlegességet kóstolhatnak meg a látogatók. Idén először, több mint ezer sörkedvelő szavazatai alapján készült el egy különleges stílusú New England IPA, am

Június 7-én kezdődik a Viharsarok legnagyobb és leghangulatosabb sörfesztiválja. A tavalyi tapasztalatokkal felvértezve semmi kétség nincs afelől, hogy kihagyhatatlan buli!

Néhány hét, és indulnak azok a vonatok a Balatonra, amelyeken – egyelőre teszt jelleggel – ismét lesznek büfékocsik, amelyekben street food jellegű kaják és csapolt sör is vásárolható majd.

A Virgin Mary Bárban nem szabadul el a pokol késő estére: a felszolgált sörökben, koktélokban és borokban semmennyi alkohol sincsen.

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz, de az anyacég tejben egyelőre erősebb: évente 6,5 millió liter biotejet állítanak elő.