fbpx
Etanol helyett immár simán vízben oldott komlókivonatokkal támad az egyik legismertebb komlótermék-előállító. Ez nem csak a hagyományos sörök, hanem alkoholmentesek és hopszódák esetében is jól jöhet.

Németország a hónap elején legalizálta a marihuánát, a bajor hatóságok viszont bejelentették, hogy korlátozni akarják a füvezést a müncheni Oktoberfesten.

Romániában hihetetlenül magas volt a PET-palackban forgalmazott sörök aránya: volt idő, hogy a teljes palackozott piacnak több mint a fele műanyag üvegben volt. A változás látványos.

Az olimpia és a foci EB miatt újra azt találgatja az iparág, fellendülést hozhatnak-e a játékok a Covid miatt jókora veszteségeket elszenvedő szegmens számára. Ahhoz viszont, hogy több sör fogyjon nyáron, nem elég a két nagy sportesemény.

Május 25-én, szombaton újra országos program keretében nyílnak meg az érdeklődők előtt a magyar kisüzemi sörfőzdék. A Nyitott Főzdék Napján idén a különleges fűszerekkel készülő sörök lesznek a középpontban.

A magasabb hőmérsékletet és a betegségeket is jobban tűrik azok a komlófajták, amelyekkel Angliában kísérleteznek. A biokomló megoldás lehet az egyre rosszabb eredményekkel szembesülő komlótermesztők számára.

A Dunántúlon belül pedig a Balatonra. Balaton Beer Weekendből kettő is lesz idén nyáron, egy Zamárdiban, egy pedig Balatonfüreden. Mindkettő jelszava a lokalitás lesz.

Próbaképpen alkoholmentesre cseréltek néhány hagyományos sört a csapokon, annak érdekében, hogy megvizsgálják, választanák-e a vendégek azokat, ha nem palackban kellene őket megvenni.

Március 15-én, az 1848-'49-es forradalom és szabadságharc évfordulója Dr. Nagy István agrárminiszter Ujhelyi Imre Díjat adományozott Kecskés Istvánnak, a Gyertyános Sörfőzde alapító-tulajdonosának.

Hajdúböszörményben igazán sikerült teljesíteni a célkitűzést, hogy az ott készülő sör, a lehető leginkább helyi termék legyen. A főzdében a saját földön termett árpából, helyben készült malátával főztek új sört.

Már működik Hollandiában a világ első károsanyag-kibocsátásmentes malátagyára. Az üzem működéséhez szükséges energiát az ország legnagyobb hőszivattyú-rendszere és szélkerekek szolgáltatják.

Németországban 2020 óta mintegy 48 000 étterem zárt be, és több mint 6 100 vendéglős jelentett csődöt. A helyek 10 százaléka már nem működik. Magyarországon az arány 15 százalék.