fbpx
Felejtsd el a bolti fokhagymakrémeket, amelyek csak a tubosra rajzolt fokhagymát látták életükben! Próbáld ki ezt a sörecettel készülő házi verziót, és ezentúl hetente el fogod készíteni!

Erre járt a Dining Guide két titkos tesztelője, akik az elmúlt hónapban végigkajálták Budapest legjobb éttermeit. Enrico Cerea és Fausto Arrighi szerint nem érdemes másolni a trendeket, a helyi sajátosságokat kéne bemutatni.

Hát, valahogy így kell tutira menni! Itt egy olyan perec, amelynek nem csak a tölteléke szupersajtos és jócskán van benne sör is, hanem a tésztájába is löttyinthetsz a kedvenc itaslodból. Videó!

Március 10-én indul a Focus Oktatóközpont következő OKJ-s sörgyártó tanfolyama, amely nem csak a házi sörfőzők számára lehet a következő lépés a sörfőzési ismeretek mélyebb elsajátítása felé, hanem már főzdében dolgozó, a gyakorlatot nagyban is ismerő sörkészítőknek is hasznos tudást nyújthat.

Egy időgéppel utazgatva az ipari forradalom előtt hiába keresnénk a ma megszokott kellemes, friss ízű, és mindenek előtt ilyen szépen szűrt söröket, sőt, sokáig minden sör füstölt volt.

Az európai viccpártok között bizony nem egy „sörpárt” is előfordul. A legsikeresebbnek mindeddig a lengyel Sörimádók Párja, akik 1990-ben 16 helyet kaptak a Szejmben.

Az elmúlt években elterjedt ázsiai fűszerek, különleges keleties ízvilágok mellett a regionalitás kezd visszakacsintani a hazai gasztronómiába. Újra előtérbe kerülhet a hazai, idény jellegű alapanyagok használata, amely befolyással lesz az emberek étkezési szokásaira.

Amerikai, magyar és francia tölgyfából készült hordókban iskolázott söröket kóstoltunk össze, hogy kiderüljön, okoz-e érezhető különbséget, a fa származási helye.

Kár lenne tagadni, hogy remekül sikerült az első Beerganika – Beerporn.hu közös sörvacsora, ahol ezúttal maguk a sörök készítői meséltek az ételekhez párosított italokról. Galéria!

Sikeres féléven van túl az Ogre Bácsi Söregyetem. Az utolsó előadást a két Vári Nővér, Kővári „Csakajósör” Gergely és Marosvári „Ogre” László tartotta a Vári Nővérek születéséről, sörökről, illetve sörrel kapcsolatos élményeikről.

Mutatunk hét tök egyszerű sörkoktélt, amelyek nagy részéhez nem kell semmilyen különleges koktélalapanyag, hanem totál hétköznapi cuccokból összehozhatók. A siker pedig nem marad el!

A téli hónapokban nagy népszerűségnek örvendenek a barna sörök, hiszen ezek azok az italok, amelyek rendszerint kellemes csokis, kávés ízjegyeket hordoznak, ellensúlyozva ezzel a hűvös időjárást.