fbpx
Írtunk már róla, hogy egyre több főzde játszadozik el azzal, hogy komló mellett füvet is belefőz a sörébe. Az USA-beli New Belgium Brewing Hemperorjához most vadállat kisfilmeket is késztettek.

A nyár egyik legvidámabb sörtípusa minden kétséget kizáróan az APA, hiszen könnyed, illatos, frissítő és egyszerűen jól esik a meleg napokban. Annak ellenére, hogy mi télen is szeretjük, most van itt az igazi szezonja. Lássuk, mennyit tudsz róla!

A Detki Chilis Betyár és a Chili Village közösen szervezett chilievő versenyt pénteken, ahol egy gusztusos bagettet kellett megennie a versenyzőknek. Viszont a szendvicsben két evőkanál volt a pokolból.

A tavaszi Food Truck Show farvizén indított foodtruck-kereső egyelőre vélhetően nem pörög úgy, ahogy a készítők szeretnék. Vagy minden kajaárus ott maradt a Kincsem Parkban.

Itt a grillszezon, és kevés jobb hétvégi program van ilyenkor, mint összejönni a kertben a barátokkal, és pár jó sör mellett begyújtani a grillt, és sütögetni egy jót. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat!

Az Akácfa utcában 25 évig működő a Kiscsülök Borozó egykor a legjobb csülkös bablevest kínálta a vendégeknek. Az idők azonban változnak, a Kiscsülökből Traveler’s Bistro lett, az új helyen leginkább a hamburgerükre és a sörkínálatra büszkék.

Ötszáz éve működő angol kocsmák kalauzával rukkoltak ki brit történészek. James Moore és Paul Nero 2013-ban mintegy 250 ősi ivót talált.

A Beerfort azok közé a sörfőzdék közé tartozik, amelyeket nem akkor szoktunk emlegetni, amikor az állandóan újdonságokkal támadó üzemeket soroljuk. Pedig Tóth Jánosék nem kevesebb, mint 15 féle sört készítenek Leányváron, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a régió meghatározó sörműhelyévé váltak az elmúlt években.

A sörcsapolásnál elvileg nem létezik könnyebb dolog a világon: meghúzod a kart, jön a sör, ha tele a pohár, akkor meg elengeded, kész is van. Mégis, tegye fel a kezét, aki kapott már sört langyosan, szénsav nélkül, hab nélkül, vagy éppen a fele hab volt a sörének – akkor mégsem olyan egyszerű ez?

Beröffenti holnap a 2018-as sörfesztivál szezont Budapesten a Serfőző csapata, akik negyedszer szervezték meg a Corvin Szezonnyitó Sörfesztivált. Kóczián László főszervezővel beszélgettünk.

Egyelőre két magyar felsőerjesztésű sör van a piacon, amelyek közül az egyik ráadásul csak néhány hete jelent meg. Kíváncsiak voltunk arra, mit érez egy olyan sörfogyasztó, aki még nem ismeri őket.

Annyira beköszöntött a tavasz, hogy mi sem bírunk magunkkal, alig várjuk, hogy hétvégén beröffentsük a grillt, és készítsünk valami szuper sültet. Mondjuk egy gyümölcsös nyársat, IPA-val tuningolt szósszal.