Így készül a legfinomabb fokhagymakrém

Írta: BeerPorn.hu

2018-02-03 | 07:18 Magazin

Fotó: Culinarymamas.com

Felejtsd el a bolti fokhagymakrémeket, amelyek csak a tubosra rajzolt fokhagymát látták életükben! Próbáld ki ezt a sörecettel készülő házi verziót, és ezentúl hetente el fogod készíteni!

Egészen jó kis mennyiség készíthető 5-7 fej fokhagymából, 2 kanál sörecetből, napraforgó olajból, kis porcukorral, sóval és borssal.

Jó hír, hogy a fokhagymákat nem kell megpucolni, hanem csak vízszintesen kettévágni, majd beletenni egy sütőzacskóba és pici vízzel, 170 fokos, légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütni.

Ennyi idő után a fokhagymagerezdek csodálatosan krémes állagúra sültek, szóval már csak ki kell nyomkodni őket a héjukból, és az olajjal, a sóval, a borssal, a porcukorral, és a sörecettel együtt egy botmixerrel elegyíteni az egészet.

Simán elfogy egy pillanat alatt, hogyha sült zöldségre vagy húsra kenitek, de pirítósra ráküldve is brutális! Arról pedig már ne is beszéljünk, mit művel egy sima majonézzel, ha belekevered…

(Via)