fbpx
A téli ünnepek nagyrészt úgyis arról szólnak, hogy mindent megiszunk és megeszünk. Az emberek szabin vannak, általában a rokonoknál vagy barátoknál történő kajálást csak annyi időre függesztjük fel, amíg átérünk az egyik helyről a másikra. Eljött hát az idő pár új étel-sör párt kitalálni!

Amikor tavasszal megnéztük a Fehér Nyúl Sörfőzdét, még nem volt meg a taproom, és a hely, ahol sörvacsorákat, kóstolókat tervezték a tulajdonosok. Azóta az is elkészült, és az első nyilvános esemény a Beerganika sörvacsorája volt. Ki nem hagytuk volna. Nyugi, volt répa a nyúl mellé.

Fehér Nyúl Brewery és az Édes Érzés közös sörszeminárium sorozatának utolsó előtti állomása a russian imperial stoutok világába kalauzolta nagyérdeműt. Maradva a sötét oldalon ismételten sikerült szerencsésen elvesznünk a kávés, kakaóporos ízekben, tovább mélyítve tudásunkat a sörök krémesebb szegmensében. László Gergely volt vezetőnk ismét.

A tavalyi nagy sikerű listánk után idén is összeállítottuk azokat az ajándékötleteket, amelyek közül bármelyiket is válaszd, sörkedvelő barátaid vagy családtagjaid garantáltan imádni fogják. Ha végigkattintgatod a listát, könnyen lehet, hogy a végén magadnak is választasz valamit majd!

A gyümölcsös sörökről a nyári melegben kortyolt kommersz radlerek jutnak eszedbe? Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriuma megmutatta ennek a sörtípusnak a gourmet oldalát is.

Különleges barna sörrel lepte meg a műfaj és a téli ünnepek illatának és ízeinek rajongóit a Stari Sörfőzde. A narancshéjjal, fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel készülő Advent csak néhány helyen érhető el az országban, le ne maradj róla!

Ahogy fogynak az alkalmak, egyre nő a tét: egyik legizgalmasabb előadásához érkezett november legvégén a Fehér Nyúl Brewery és az Édes Érzés közös sörszeminárium sorozata, amely ezúttal a stoutokról szólt.

A Magyar Konyha magazin karácsonyi számához csomagolva megint megjelent egy rangsor, vagy inkább ajánló a budapesti kézműves sörözőkről (is).

De most tényleg, van jobb választás egy hűvös, illatos, habos sör mellé, mint egy tökéletesen készített rántott szelet?! Komolyan! Íme 12 hely, ahol igazán kiválóan csinálják!

A kézműves/kisüzemi sörfőzők egyértelműen a felsőerjesztésű söröket részesítik előnyben. Pörög az IPA, a stout meg a hordós érlelésű belga sörök, de úgy fest az USA-ban már tényleg a kicsik is elkezdenek egyre több lágert főzni.

Szarajevó 1992-es ostroma a délszláv háborúk egyik legvéresebb összecsapása volt. A rendszeres bombázásokban tönkrement a város teljes ivóvízellátása, csak a Sarajevska Pivara sörgyár földalatti kútjai működtek.

Íme, itt vannak a sör európai fővárosai, amelyekbe ráadásul hipp-hopp eljuthatsz, és ha már ott jársz, kár lenne kihagyni azokat a sörös élményeket, amelyeket csak ott élhetsz át. Indulhatunk?