12 hely, ahol a legjobb a rántott hús

2017-12-02 | 07:00 Magazin

De most tényleg, van jobb választás egy hűvös, illatos, habos sör mellé, mint egy tökéletesen készített rántott szelet?! Komolyan! Íme 12 hely, ahol igazán kiválóan csinálják!

1. Rosenstein Vendéglő – tejes és a pecsenyebárány közötti korában vágott bárányból készült rántott hús, speciális, Ausztriából rendelt morzsában

2. Kistücsök Étterem (Balatonszemes) – Rántott sertésszelet, vagyis denevérhús (a kiterített hússzelet alakjára utal az elnevezés), házi morzsában, kifliburgonyából készült salátával

3. Anyukám Mondta (Encs)– Csontos karaj, mangalicából, újburgonyával

4. Vendéglő a Kisbíróhoz – Marinált zöldséges burgonyapürével kínált „Bock bécsi szeletek”

5. Fricska Gastropub – van itt minden, a mangalicafejtől a borjúkarajig, a Beregi csirke supréme-től a májáig, egészen a rántott velőig

6. Kollázs – Sertésből és borjúból is készítenek bécsi szeletet, sült burgonyával és savanyúsággal

7. St. Andrea Borbár – Rántott beregi csirke, burgonyapürével, uborkasalátával

8. Platán Vendéglő (Tata) – Rántott mangalicakaraj vajas újburgonyával

9. Robinson Étterem – Borjúbécsi, burgonyasalátával

10. Buja Disznó-k – 35 deka körüli színhúsból készült, négyféle morzsában és három különböző zsiradékban sült szelet

11. Első Mádi Borház – Rántott tanyasi csirke remoulade mártással, petrezselymes burgonyával, házi savanyúsággal

12. Ikon (Debrecen) – Csirkecomb, rántva, burgonyapürével, tejfölös-újhagymás uborkasalátával

A listát a Dining Guide állította össze.