fbpx
Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde közös sörszeminárium sorozata az APA és az IPA után ráfordult a sour, vagyis a savanyú sörökre. De mitől lesz egy nem romlott sör savanyú?

Mindenkivel előfordult már, hogy dobta a klasszikus grill recepteket, és csak néhány hotdogot készített, hogy legyen mit enni a haverokkal a sörök mellé. Íme egy kis ötlettár, hogyha cifráznád a dolgot!

Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.

Az Ogre Bácsi Söregyetem legutóbbi előadásán a kisüzemi sörök árazásáról, a pultnál kifizetett pénz részösszegeiről, és hasonlóan húsba zsebbe vágó kérdésekről esett szó. Szóval, ha érdekel a mi, mennyi, miért, kattints!

Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumának második előadásán minden az IPA-ról szólt. Öt sör került kóstolásra, köztük egy házi főzet. A pontozás eredményei lehet, hogy meglepőek lesznek!

Szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz ételeket Magyarországon a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét.

Mire kell odafigyelni sörfőzés során és milyen jellemző jegyek határozzák meg az American Pale Ale-t? Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumán ezek a témák kerültek terítékre.

Ezt egy főzés ellen beoltott legénybúcsús csapat is megoldja, akár pár sör után is! Elrontani lehetetlen és tök finom! Azért a kezetekre vigyázzatok!

Rendre előkerül a kérdés a kezdő házisör főzők körében, hogy jó ötlet-e malátasűrítménnyel próbálkozni, vagy az úgysem hozza a várt eredményeket, így egyből a megroppantott maláta a jó megoldás. Mit mond a tapasztalat?

Az Ogre Bácsi Söregyetem második előadásán Németh Antaltól tudtuk meg, miért jár Magyarország élen a sörforradalomban, sőt arról is szereztünk infókat, milyen témákat érint még a négy hátralévő alkalom.

Képzeld el, hogy van két nagyon jó haverod, akik nem csak a söröket szeretik, hanem remekül főznek is. Képzeld el, hogy meghívnak magukhoz egy vacsorára, ahol az aktuálisan legizgibb sörökhöz készítenek kajákat. És képzeld el, hogy ezt rendre megismétlik!

Lassan beköszönt a tél és vele együtt a még ennél is cudarabb idő. Akkor jön el igazán a testes, magas alkoholfokú sörök ideje, hogy lélekmelegítőként óvjanak a fagytól. Te melyiket fogyasztanád szívesen?