fbpx
Vajas, krémes, baconnal, fokhagymával készült, rakott makaróni, cheddarral a tetején. Persze sör is kerül bele. Jól hangzik, nem?

A How To Make Everything egy sorozat, amelyben megpróbálnak elkészíteni különböző népszerű italokat. Az első részben arra vállalkoztak, hogy búzasört főznek. Vajon sikerül nekik?

A közeledő nyárra fittyet hányva egy imperial stoutot mutatott be a Mecénás Sörműhely szerdán. Meg akarták mutatni, hogy egy magasabb alkoholú, nagy sör is lehet könnyen fogyasztható. Nekik lett igazuk.

Vasárnap jön a Trónok Harca hatodik évadjának első része, így a rajongók egyre izgatottabbak. Ha te is köztük vagy, mutatjuk mivel oltsd a szomjad!

A sör egy nem romlandó élelmiszer – vallják a MONYO Sörfőzdében, ahol már lemondtak az elsőgenerációs világuralmi tervekről, viszont összefognák a Kőbányán működő kisüzemi főzdéket és most úgy tűnik, egy szép napon megnyitják majd a második MONYO főzdét is.

A sörforradalom legnépszerűbb fajtái megállíthatatlanul szivárognak be a gasztronómiába. Remek példa erre ez a friss, kapros, grillezett lazac, amelyhez némi indian pale ale is kerül!

Az idei Budapest100 keretében is találnak maguknak érdekes programokat a sörkultúra iránt érdeklődők. A Szent István körúton kiállítás lesz a sörgyártulajdonos Haggenmacher családról.

Utassy Roland, a Beerfort Sörfőzde főzőmestere szerint a magyar sörforradalom kihagyott néhány kulcsfontosságú sörtípust. Pedig egy sörfőző akkor mondhatja magát jónak, ha tud egy korrekt, alap világost csinálni.

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban a sörmániásoknak tényleg mindent el lehet adni. Itt van rögtön a The Perfect Black and Tan.

Az Élesztő harmadik szülinapja alkalmából itt a III, az első magyar cask ale, aminek a bemutatóját a világért sem hagytuk volna ki!

A sör és a sajt természetes szövetségesek, még természetesebbek, mint a bor és a sajt. Az All About Beer Magazine szerkesztője segít a párosításban.

Megosztó a zöld sör?!

2016-04-01 | 07:25 Magazin
A fekete öves sörkedvelőket is megosztja a zöld sör, amelyről úgy tartják, hogy inkább érdekes, mint finom, azonban úgy tűnik, igen nagy divat lett Csehországban.