Rendre előkerül a kérdés a kezdő házisör főzők körében, hogy jó ötlet-e malátasűrítménnyel próbálkozni, vagy az úgysem hozza a várt eredményeket, így egyből a megroppantott maláta a jó megoldás. Mit mond a tapasztalat?
Az Ogre Bácsi Söregyetem második előadásán Németh Antaltól tudtuk meg, miért jár Magyarország élen a sörforradalomban, sőt arról is szereztünk infókat, milyen témákat érint még a négy hátralévő alkalom.
Képzeld el, hogy van két nagyon jó haverod, akik nem csak a söröket szeretik, hanem remekül főznek is. Képzeld el, hogy meghívnak magukhoz egy vacsorára, ahol az aktuálisan legizgibb sörökhöz készítenek kajákat. És képzeld el, hogy ezt rendre megismétlik!
Lassan beköszönt a tél és vele együtt a még ennél is cudarabb idő. Akkor jön el igazán a testes, magas alkoholfokú sörök ideje, hogy lélekmelegítőként óvjanak a fagytól. Te melyiket fogyasztanád szívesen?
Véget értek a komlószüretek, így eljött az ideje annak, hogy a sörfőzdék végigszagolják azokat az újdonságokat, amelyekkel a komlótermesztők igyekeztek idén nagyot dobni. Íme nyolc kevésbé ismert fajta, amelyekről még sokat hallunk majd a jövőben!
Hatvanegy éve lázadt fel a magyar nép a sztálinista terror és a szovjet megszállás ellen. Ennek emlékére idézzük fel, hogyan is volt az a sörfogyasztással a kommunizmus idején!
A Dalia adatelemző szájt kutatása szerint a britek a kínai, a németek az amerikai, a spanyolok az egészségesebb, a franciák pedig a francia ételeket fogyasztják szívesen. És te vajon lemondanál-e a tepertős lángosról egy jó édes-savanyú levesért?
A sörgyártás és a sörfogyasztás története címmel tartott nyitóelőadást szerdán az Ogre Bácsi Söregyetemen Katona Csaba történész. Nem fértél be? Elmondjuk miről volt szó.