A kézműves/kisüzemi sörfőzők egyértelműen a felsőerjesztésű söröket részesítik előnyben. Pörög az IPA, a stout meg a hordós érlelésű belga sörök, de úgy fest az USA-ban már tényleg a kicsik is elkezdenek egyre több lágert főzni.
Szarajevó 1992-es ostroma a délszláv háborúk egyik legvéresebb összecsapása volt. A rendszeres bombázásokban tönkrement a város teljes ivóvízellátása, csak a Sarajevska Pivara sörgyár földalatti kútjai működtek.
Íme, itt vannak a sör európai fővárosai, amelyekbe ráadásul hipp-hopp eljuthatsz, és ha már ott jársz, kár lenne kihagyni azokat a sörös élményeket, amelyeket csak ott élhetsz át. Indulhatunk?
Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde közös sörszeminárium sorozata az APA és az IPA után ráfordult a sour, vagyis a savanyú sörökre. De mitől lesz egy nem romlott sör savanyú?
Mindenkivel előfordult már, hogy dobta a klasszikus grill recepteket, és csak néhány hotdogot készített, hogy legyen mit enni a haverokkal a sörök mellé. Íme egy kis ötlettár, hogyha cifráznád a dolgot!
Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.
Az Ogre Bácsi Söregyetem legutóbbi előadásán a kisüzemi sörök árazásáról, a pultnál kifizetett pénz részösszegeiről, és hasonlóan húsba zsebbe vágó kérdésekről esett szó. Szóval, ha érdekel a mi, mennyi, miért, kattints!
Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumának második előadásán minden az IPA-ról szólt. Öt sör került kóstolásra, köztük egy házi főzet. A pontozás eredményei lehet, hogy meglepőek lesznek!
Szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz ételeket Magyarországon a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét.
Mire kell odafigyelni sörfőzés során és milyen jellemző jegyek határozzák meg az American Pale Ale-t? Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumán ezek a témák kerültek terítékre.