fbpx
Utassy Roland, a Beerfort Sörfőzde főzőmestere szerint a magyar sörforradalom kihagyott néhány kulcsfontosságú sörtípust. Pedig egy sörfőző akkor mondhatja magát jónak, ha tud egy korrekt, alap világost csinálni.

Úgy tűnik, az Egyesült Államokban a sörmániásoknak tényleg mindent el lehet adni. Itt van rögtön a The Perfect Black and Tan.

Az Élesztő harmadik szülinapja alkalmából itt a III, az első magyar cask ale, aminek a bemutatóját a világért sem hagytuk volna ki!

A sör és a sajt természetes szövetségesek, még természetesebbek, mint a bor és a sajt. Az All About Beer Magazine szerkesztője segít a párosításban.

Megosztó a zöld sör?!

2016-04-01 | 07:25 Magazin
A fekete öves sörkedvelőket is megosztja a zöld sör, amelyről úgy tartják, hogy inkább érdekes, mint finom, azonban úgy tűnik, igen nagy divat lett Csehországban.

1955-ben annyira pörgött a hidegháború, hogy még azt is kipróbálták, milyen hatással van egy esetleges nukleáris támadás a sörre.

Óriásit megy a napokban a Facebookon az a videó, amelyet a Radio One Lebanon osztott meg, és egy cseppet sem szokványos sörcsapolási módszer látható rajta.

Persze sörrel. Ezúttal gyömbérsörrel. Jöjjön egy nagyon egyszerű recept, videóval alátámasztva. Vigyázat, éhesen inkább ne nézd meg!

Egy portert, egy imperial stoutot és egy gruit sört is ajánlunk a húsvéti feltámadáshoz.

Nem mintha ne lehetne húsvét után is böjti söröket inni. Pláne Németországban, Nagy-Britanniában vagy a skandináv országokban, ahol ezeknek igen nagy kultuszuk van. De szerencsére itthon is elérhető néhány kiváló belőlük.

Vásárhelyi István sörgasztronómus szerint a világos lágerek remekül illenek a sovány sonkákhoz, és a hozzájuk kínált torma vagy friss retek még inkább kiemeli a sör elegáns enyhén száraz komlósságát.

Németh „Grabovszky” Gábor, a sörkoktél műfaj hazai úttörője szerint akár egy sörrel is érdemes belefogni a koktélkészítésbe.