A kaviár az egyik legdrágább élelmiszer. Az aszúesszenciával, vagy a szarvasgombával, a champagne-nyal és a konyakkal emlegethető együtt. Pedig nem is olyan régen néhol még úgy adták a sör mellé, mint ma a sósmogyorót.
A pilsnerek megjelenésük után nagyon hamar váltak a világ legnépszerűbb sörtípusává, és a maiak alig különböznek az első főzetektől. Íme a négy elem, amitől olyan sikeres ez a sörtípus.
Milyen szerencse, hogy a böjt idején megengedett volt a sörfogyasztás. Így erről a szupercitrusos salátáról annak sem kell lemondania, aki diétázik ezekben a napokban!
A legnagyobb sikereket a történelemben látványos hibák előzték meg: a világ legnépszerűbb sörtípusa például néhány hordónyi, csatornába öntött sör után született meg.
A Redditen megjelent egy vaktérkép, amelyen kis pontok jelölik Budapest kocsmáit. A dolog nagyszerű, de sokkal jobban vizsgálgatható, hogyha ráillesztjük az utcákat is. Nézzük csak!
Évszázadokkal ezelőtt az embereknél az ízérzékelés egészen mást jelentett, mint ma, előfordult, hogy az egyes ízek az életet, vagy a halált jelentették. A komlóhangsúlyos sörök egészen biztosan nem fértek volna bele az akkori közízlésbe.
Mióta a Balaton kiemelt helyet tölt be a turizmusban, azóta van jelen a tó környékén a sörfőzés. A reformkortól kezdődően folyamatosan jelen volt a polgárság a Balaton mellett, így bizony sörfőzdéből is kellett néhány!
A sörvacsora nem csak játék és mese. Komoly szakmai munka előzi meg, hosszú délutánokon át kell több tucatszor megkóstolni jobbnál jobb söröket, ezekhez ízben passzoló ételeket találni, kísérletezgetni, beleharapni ebbe, abba, rákortyolni, szóval kemény, na.
Lapunk volt a mádiapartnere tavaly az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde közös Sörszeminárium sorozatának, amelynek a végén valaki saját sört készíthetett a Fehér Nyúlnál. A vadiúj APA hamarosan kóstolható is lesz!
Ezt a baconos-cheddaros-jalapenos és persze sörös kenyeret nagyon könnyű elkészíteni, és mindenki imádni fogja! Szerezzetek párféle jó sört, és vágjatok neki!