Valahol félúton helyezkedik el az étterem és a kocsma között a közelmúltban nyílt Malter. Mindkettő egy kicsit, de egyik sem igazán. De a sörök nagyon is hangsúlyosak. Révész Róberttel beszélgettünk.
A szláv kultúrkör rozskenyérből erjesztett itala lesz a következő divathullám az Egyesült Államokban?
Mutatunk 7 világbajnok lámpát, amelyek soha sem jöhettek volna létre, ha nincsenek sörösüvegek, hordók, és palackok.
Szóhoz sem jutnak majd a vendégeid, ha megkínálod őket ezzel a sörös pitével!
2016-11-25 | 08:23 MagazinA carbonnade óta tudjuk, hogy ha jó sokáig főzzük sörben a marhahúst, akkor egészen őrületes lesz a végeredmény. Itt is valami hasonló történik, egy olyan csavarral, amitől akár szülinapi tortának is beillik a „sörös marha”.
Sokszor hallani, hogy egy jó név, egy jópofa címke már-már fél siker. Nos, a Fűtőház Sörfőzde eléggé belenyúlt a tutiba az egyre többek által már jól ismert mozdonyos címkéivel. Elmentünk megnézni, hol készülnek Hava Istvánék sörei.
Csak a megfelelő párokat kell megtalálni. Levesek bécsi és fekete lagerhez, bőven komlózott amerikai alehez és persze IPÁ-hoz.
Az emberek kezdik megérteni, miért kerülhet egy sör 800 forintba, miközben a másik egy százas
2016-11-18 | 07:53 MagazinA Masters Brewing Co. látszólag hirtelen bukkant fel a semmiből, és olyan elismert főzőmesterekkel dolgozik együtt, mint Németh Antal, Csanád Márton és Simonfai Balázs. Pedig az egész csak egy céges sörözésnek indult.
Megjelent a GaultMillau Magyarország étterem- és borkalauz 2017-es kiadása, amelyben ezúttal is átfogó írás szól a kézműves/kraft sörfőzdékről és a várható piaci trendekről.
Nyakunkon a Márton nap. A hagyomány szerint pedig aki ma nem eszik libát, egész évben éhezni fog. De milyen sört válasszunk a libasült mellé, hogy ne maradjunk szomjan?
Habár a bulinegyedben található, mégsem az arconpörgésről híres a Legfelsőbb Beeróság, sokkal inkább a száznál is több hazai kisüzemi sörről, amelyekről szívesen mesélnek a külföldi vendégeknek is. Már ha nem a Kúriára küldi őket a segítőkész járókelő…
Legalábbis a Draft Magazin szerint, akik azt írják a toplistájuk előtt, hogy a kraft sörök legszeretettebb darabjai napjainkban a gyümölcsös aromákkal támadó amerikai ale-ek, ám idén egyéb típusú sörök is szép számmal kerültek a legjobbak közé. Nézzük őket!
A Lakefront Brewery fogta magát és lefőzte azt a sörreceptet, amelyet egy vaskori sírban talált alapanyagok alapján rekonstruáltak. Menta és réti legyezőfű is kellett hozzá.