Sokszor hallottuk már azt a véleményt, hogy egyes söröknek sokkal jobban áll, hogyha széndioxid helyett nitrogénnel csapolják őket. Pénteken te is megkóstolhatod, milyen, ha „a nitrogén a sört egy bársony kendőbe bújtatja”.
A BeerSelfie Tumblr oldal ezer éve gyűjti a sörrel fotózkodás császárainak legjobb képeit. Teljesen kizárt, hogy a kövektező 10 percben a munkáddal foglalkozol majd, ha most kattintasz!
Nyakunkon a Csabai Kolbászfesztivál, ahol több tízezer ember bulizik és kolbászol egyszerre, megkóstolva a Békés-megyei specialitásokat (is). Ebből az alkalomból néztünk körül, melyik világhírű kolbászhoz, milyen sört érdemes választani.
Egyszerűen nem elég a komlóból! A fogyasztók nagy részének jelszava, hogy „minden szétkomlózott sörnél van szétkomlózottabb sör”. A főzdék pedig rengeteget dolgoznak azon, hogy megtalálják a vágyott komlóvariációkat.
Garantáltan imádni fogjátok, és nem is veszélyesen pepecselős ez a pogácsának álcázott sörperec, amihez veszélyesen sajtos-sörös mártogatós is jár. Próbáld ki hétvégén!
1842. október 5-én főztek először pilzenit. A dolog úgy kezdődött, hogy jópár cseh sörszerető, akik nem ismerték a tréfát, 36 hektoliter gagyi sört öntöttek ki Pilzen főterén. Ezen a hétvégén ünneplik a Pilsner 175. születésnapját a sörgyárban.
A sült krumpli kegyetlen drog, ez nem vitás. Mártogatóssal, vagy anélkül, kézzel és kis műanyag villával, lavórból vagy papírtálcáról, otthon a fotelben vagy strandon, napolajos kézzel, rántott húshoz és vaníliafagyihoz, sör előtt és sör után is csúszik. És ha már sör, itt egy durva burgonya változat!
A rigó, vagy, ahogy Csehországban mondják, a vágott sör akkor igazán szép, hogyha szépen elkülönül a barna és a világos rész. Vojtech Homolka, a Kozel sörmestere itt épp azt mutatja meg, hogyan kell ilyet csapolni.
Az általános iskolai földrajz órák nyelvtörő fővárosa tartogat egy rakás nagyszerű látnivalót azoknak, akik egy jó kis sörhétvégére mennének Szlovéniába, és azoknak is, akik nem. Mi most az előbbieknek szedtünk össze 5 kihagyhatatlan helyszínt.
Világszerte trend, hogy – miközben tök népszerűek a tripla IPA-k és az imperial stutok – az alacsonyabb alkoholtartalmú sörök kerülnek előtérbe. Hogyha pedig spontán erjedéssel készülnek, még inkább megmozgatják a sörkedvelők fantáziáját. Ezért kell beszélnünk a meertsről.