fbpx

Felejts el mindent, amit eddig a sült krumpliról gondoltál!

Írta: BeerPorn.hu

2017-10-06 | 07:14 Magazin

A sült krumpli kegyetlen drog, ez nem vitás. Mártogatóssal, vagy anélkül, kézzel és kis műanyag villával, lavórból vagy papírtálcáról, otthon a fotelben vagy strandon, napolajos kézzel, rántott húshoz és vaníliafagyihoz, sör előtt és sör után is csúszik. És ha már sör, itt egy durva burgonya változat!

Az megvan, hogy a sült krumpliról nem lehet azt mondani, hogy a dietetikai tanácsadók ajánlott ételeket tartalmazó listáin előkelő helyen lenne. Ugyanakkor abban is van valami, hogy a fagyasztott, olajban kisütött verziónál azért van kímélőbb változat. Egy ilyet mutat be a Kitchenswagger.com, egy nem akármilyen csavarral.

Vannak olyan receptek, amelyekben sós vízbe áztatják a burgonyát sütés előtt – bizonyára azért, hogy kevesebb nedvesség maradjon benne. Innen pedig már csak egy lépés volt az ötlet, hogy sörbe is bele lehet nyomatni a burgonyákat. Az, hogy tényleg ad-e hozzá plusz ízt, ahogy a szerző állítja, csak akkor derül ki, hogyha kipróbáljuk.

Hozzávalók:

  • burgonya nélkül nehezen menne
  • sör (ők IPA-t, pale ale-t, vagy lagert egyaránt ajánlanak)
  • olíva olaj
  • fokhagymapor
  • őrölt paprika
  • feketebors

Ezt csináld velük:

  • Vágd a burgonyát hasábokra (a héja maradhat, ha nem túl vastag, és ha tiszta)
  • 1-2 órán át áztasd a választott sörben (állítólag a keményen komlózott sörök több ízt adnak majd a krumplihoz)
  • Miután eleget áztak, rázd le a felesleges sörmennyiséget (azért ami lecsöpög, ne idd meg – habár, ahogy gondolod…)
  • Melegítsd elő a sütőt 250 fokra
  • Egy tálban jól keverd össze a sörben megfürdetett burgonyákat a fűszerekkel és az olajjal
  • Sütőlapon, vagy sütőpapíron süsd őket 25-30 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

Aztán ha órákig játszottál velük, egyétek meg három perc alatt az egészet és előtte/utána igyatok egy jó sört!

(Via)