A profik medvecukorral mennek inni

Írta: BeerPorn.hu

2017-11-24 | 07:15 Magazin

Fotó: Organicfacts.net

Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.

Már megint ezek a brit tudósok… Merlin Thomas, orvosprofesszor vadonat könyvében többek között azt írja, hogy az étel nem segít az alkohol semlegesítésében, legyen az a legtutibb sörkorcsolya, vagy a legbrutálisabb sült csölük, tök mindegy.

Szóval tévhit, hogy az étel képes felszívni az alkoholt. Csak az történik, hogy a kaja miatt a pia lassabban szívódik fel, de ami késik, nem múlik.

Thomas szerint csakis az idő képes megszabadítani a részegségtől, a csodaszerek – ahogy az ebben a cudar világban lenni szokott – nem tesznek csodát – írja a Daily Mail.

Nem ér semmit a

  • kávé
  • a forró zuhany
  • a gyakori vízivás (még poharazgatás közben sem)

Abban azonban sok igazság van, hogy az alkohol okozta dehidratáció következtében cefetül van az ember. A professzor erre javasolja, hogy nyomassunk édesgyökeret. Annak ugyanis éppen ellentétes hatása van, mint az alkoholnak. Ja, meg jó a köhögésre. Tiszta haszon ez ilyenkor.