A vasárnap kezdődő katari labdarúgó világbajnokság hivatalos söre a Budweiser. Már csak az a kérdés, hogy melyik, mert ebből a márkából kettő is van a piacon, Katarban pedig eredetileg egyikhez sem lehet könnyen hozzájutni.
Magazin
Lengyelországban és Csehországban több helyen is működik, és nagyon népszerű a sörfürdő, itthon azonban még nagyon kevés helyen próbálható ki, milyen „sörben fürödni”. Tavasszal az Eger melletti Szarvaskőn kisüzemi sörökre hangolt beer spa nyílik!
Egy svájci gruyère típusú sajtot választottak a világ legjobbjának november első napjaiban. A félkemény, közepesen zsíros sajttípus hagyományosan remekül párosítható sörökkel. Nézzük, mit illik tudni erről a finomságról, és pontosan mit érdemes kibontani hozzá!
Pastry porterek, sportérték nélkül – nagyjából így foglalható össze a Beertenders első három tétele: a Black Forest, a Spiced Biscuit és a Créme Brülée. És hogy miért nulla a sportérték? Mert minden sör ugyanaz, csak az ízesítő szirup más.
A nyáron lezajlott II. Extrém Sörfőző Versenyben legjobbnak választott Gaia nevű főzetnek ma debütál a gerilla verziója, (szerintünk) még több kiwivel és rukkolával. És ami a legszuperebb: jól áll neki!
Megállíthatatlanul közeleg a sütőtökös sörök szezonja, és ha az édes, fűszeres sörök mellé szeretnél valami igazán jóvágású desszertet, ez a palacsinta épp erre lett kitalálva!
Igazából, ha úgy vesszük, ez a rántott csirkecomb egy válfaja, de ha most – az egyébként szintén imádni való – sima, panírozott cuccra gondolsz, felejtsd el gyorsan! Ez sörtésztában készül, és extra fűszeres!
A Horizont Brewing, budapesti kraft sörfőzde, 2016-os alakulása óta minden megjelenésével arra törekszik, hogy gyökerestül megváltoztassa a fogyasztók sörről alkotott véleményét. Több nemzetközi díjat nyert tételei mellett, olyan szezonális söröket készít, melyek minden kétséget kizáróan új szintre emelik a kraft söröket. Egyik ilyen szériájuk a csak hordóérlelt sörökből álló Night Shift, mely a Horizont sörfőzőinek…
Kékfrankossal, babbal és craft sörrel írják Sopron újkori gasztronómiáját – próbálhatnánk méretes képzavarral összefoglalni, mi is történik Nyugat-Magyarország csücskében mostanság. De a valóság ennél jóval szétágazóbb, az viszont jól látszik, hogy szintet lépne a régió.
Idestova harminc éve határozza meg Ózd és Észak-Magyarország kisüzemi söréletét a Bolyki Serház, amelynek vendéglátóhelye ez idő alatt – a Covid járvány időszakát leszámítva – sosem volt két napnál hosszabb ideig bezárva. Megnéztük, az ózdi sörök nem csak helyben működnek!