fbpx
Fogyatkozó glutén, ötféle komlóval bolondított tripla IPA, téliesített nyári közönségkedvenc, és ha ez még mindig nem lenne elég, a negyedik oltással is triggerelnek. Élesedik 2022, a február már egészen penge!

Tény, hogy nem sör, illetve alkohol is csak elvétve van benne, viszont erjesztett italként, technikailag közeli rokon a kombucha, amely egyrészt meghökkentően finom, másrészt pedig olyan változatos, hogy egy egészen új dimenzióba enged betekintést.

Európa és a világ különböző országaiban olykor teljesen eltérő a jattolás protokollja. Illik-e adni? Vagy nem is illik? Ha illik, kell-e? És ha igen, mennyit? Itt a nagy, európai borravaló eligazító!

Nem, nem a sátán főzött először kukoricával sört, de még csak nem is a profitorientált, multikézben lévő sörfőzdék. Miért olyan rettenetes a kukorica reputációja, ha sörfőzésről van szó? Vajon nem minden lötty, ami kukoricás? Ennek jártunk utána.

Korábban csak a borok esetében volt róla szó, aztán már a kávék, sőt a komlók kapcsán is egyre többet beszélünk a terroirról. Most a ginek vannak soron: korábban szokatlan összetevőkkel, világszerte a saját képükre formálják ezt az italt is a lepárlómesterek.

Hamarosan több kiskereskedelmi láncban is beszerezhető lesz a Cecei Sörüzem három, debütáló söre. Ennek örömére látogattuk meg a vadonatúj sörfőzdét, ami a magyar kisüzem nagy részéhez képest valóságos óriásnak tűnik.

150 féle sörből korlátlan kóstolás, tuti whiskyk, pálinkák, borok és sörvacsora is vár február 18-19-én, az Indoor Sörfesztiválon az InterContinentalban. Játssz velünk, és nyerd meg a jegyed!

Ééés elindult a 2022-is, ami páros évszám ugyan, de páratlan söröket várunk tőle! Az meg külön tuti, hogy ha megnézzük, mit hozott a január, nem kell aggódjunk a folytatás miatt sem! Tirpla IPA, és egy nagy adag gose. Jöhet, kérem!?

Még 2018-ban indult az a beruházás, amelynek eredményeit hamarosan szélesebb közönség is megismeri majd. A KunST Sörfőzde tulajdonosai az üdítőgyártás felől érkeztek a sörkészítésbe, jókora tervekkel.

A világ legrégebbi szívószálai lehetnek azok az 5500 éves, méternyi hosszúságú, ezüst-arany csövek, amelyeket a Kaukázus északi részén találtak a 19. század végén. Az eszközökkel különböző összejöveteleken, közös edényekből söröztek a vendégek.

Miért nem népszerűek az újratölthető üvegpalackok? Vajon egyszerűen csak azért, mert az utóbbi években szinte teljesen eltűntek a polcokról azok a termékek, amelyeket ilyenekben forgalmaztak? Érdemes működtetni a visszaváltó-rendszert? És mi történik az egyutas üvegekkel? És a dobozzal?

Pár évvel ezelőtt már felröppent a hír, hogy valami nagy dolog készül a Fejér-megye déli részén található Cecén, ahol jókora beruházással épül az ország egyik legmodernebb és legnagyobb kisüzemi sörfőzdéje. A Cecei Sörüzemben már javában zajlik a munka, és az általuk készített söröket is hamarosan kóstolhatják a fogyasztók!