Skip to content Skip to footer
Balaton17 Brewing Co. – BEZÁRT
A Balaton17 Brewing Co. saját házi sör recepteket hoz a piacra, professzionális kisüzemi technológia segítségével.
BAZ Beer
A BAZ Beer sörfőzdét 2018-ban hozták létre, Tokajban. Céljuk, hogy az utóbbi évtizedekre jellemző minőségi bortermeléssel párhuzamosan a térségből és a térségben elérhető legyen egy jó minőségű, helyben készült kisüzemi sör is.
Bázis Sörfőzde – BEZÁRT
Kísérletező kedvű sörfőzde, Tárnokon. A 2011-ben alapított főzde alapelve, hogy hagyományos, minőségi söröket állítson elő, hagyományos módszerekkel, minőségi alapanyagokból.
BeerFort Sörfőzde – BEZÁRT
A BeerFort koncepciójának alapja, hogy közérthető söröket mutasson be a közönségnek, ám nincsenek híján különleges főzeteknek sem.
BeerPanic – BEZÁRT
A Zala-megyei Újudvaron működő Beerpanic mikrosörfőzdét 2019-ben alapították. 
BigFoot Sörfőzde – BEZÁRT
A BigFoot sörfőzde 2013-ban kezdte meg a működését.
Bolyki Serház
Az ózdi Bolyki Serfőzde 1993 óta szereplője a magyar kisüzemi sörfőzésnek. A családi vállalkozásként működő főzde jó néhány évig csak pilseni tipusú világos sört állított elő, majd elkezdett barna láger söröket is főzni.
Bors Serfőzde
A Győzámolyi Bors Serfőzde negyed évszázada foglalkozik házi készítésű sör előállításával. A céget 1992-ben alapították, családi vállalkozásként, Likócsi serfőzde és söröző néven.
Borsodi Sörgyár
A Borsodi Sörgyár Bőcs község (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) határában 1973-ban kezdte meg a működését. Kezdetben csupán kétféle terméket gyártottak, a Borsodi Világost és a Kinizsit.
Brandecker Sörház
A Brandecker Sörház családi vállalkozásként kezdte meg működését, az ecseri lakodalmasáról ismert Ecser községben, 1992-ben.
Csíki Sör Manufaktúra
Képzeljük el, ahogy a középkori csíksomlyói kolostor serfőzdéjében vagyunk, erjesztő kádak, szuszékok és viricses tekenyők között, aztán ugorjunk pár századot az időben és lássuk, ahogy a 21. században, Csíkszentsimonban újjászületik a legenda.
Domján Sörfőzde
A Domján Sörfőzde 1992-ben alakult a Kecskeméttől 20 km-re lévő Kerekegyházán.
Dreher Sörgyár
A Dreher család neve már a 18. század óta összefonódik a sörkészítéssel.
Elf Kisüzemi Sörfőzde – BEZÁRT
Zalaegerszegen működő családi vállalkozás, ahol a tradicionális házi sörfőzés folyamatát követve szűretlen, ale típusú söröket készítenek.
Elixbeer Kastély és Sörház
Az Elixbeer craft sörcsalád a gyulavári Almásy- kastélyban működő ultramodern látványfőzdében készül. A sörfőzde termékei többféle gabonából készülnek, közepes és hosszú érleléssel.
Etyeki Sörmanufaktúra
Az Etyeki Sörmanufaktúra Etyek-Botpusztán épült 2015-ben. Kisüzemi előállításban követik a nemes hagyományokat és a lehető legnagyobb gondossággal járnak el az alapanyag beszerzéstől a főzdei folyamatokon át a palackozásig.
Fehér Nyúl Sörfőzde
Csepregi András, Sajgó Álmos és Meiszner Péter alapította kisüzemi sörfőzde a Soroksári úton. A tulajdonosok korábban házi sörfőzőként tevékenykedtek, 2017-ben nyitották meg saját főzdéjüket egy egykori textilfestő üzemben, ahol immár egy tap room is üzemel.
Fekete és Fiai Kézműves Sörfőzde
A Fekete és Fiai Kézműves Sörfőzde közel 20 éve működik Miskolcon, és alsóerjesztésű, azaz láger söröket állítanak elő.
Félegyházi Sörműhely
A kiskunfélegyházi Bäder Sörfőzde 1998-ban kezdte meg a működését, és kezdetben egyfajta világos sört főztek. Tóth Miklós 2009 óta vezeti az üzemet, ahol 2012-től főznek különleges ízvilágú, magas minőségű és magas hozzáadott értékű kézműves söröket.
First Craft Beer
A First Craft Beer sörfőzdét 2017 nyarán alapították a Kurucz fivérek, akik a főze megnyitását megelőzően már azon dolgoztak, hogy a saját szervezésű fesztiválokkal fórumot teremtsenek a minőségi magyar sörnek.
Fóti Kézműves Sörfőzde
A Fóti Kézműves Sörfőzdét 1994-ben, referenciaüzem céljára építette Gyenge Zsolt. Az üzem Budapestről 20 kilométerre, Fót városában található.
Fűtőház Sörfőzde
A Fűtőház Sörfőzde a Nógrád-megyei Rétságban működik. Csak minőségi német, belga, amerikai, osztrák alapanyagokkal dolgoznak. Vallják, hogy az első osztályú termékhez a minőségi alapanyagon, a precíz gyártási folyamaton túl idő is kell. Söreik érlelési ideje minimum 60 nap.
Guri Sörfőzde
A Guri sörfőzde családi vállalkozásként indult 1995-ben. Kezdetben kizárólag a pilseni sörüket főzték, ami mind a mai napig a termelésük 60%-át teszi ki.
Gyertyános Serfőzde
A Gyeretyános Serfőzde 1996-ban kezdett működni Miskolcon, a Diósgyőri Vár melletti Hámori-tónál.
Hajdú Serház
Hajdúböszörmény serfőzdéjét 2016-ban alapították, újjáélesztve a helyi sörfőzést. Céljuk, hogy ízletes, friss sörrel lássák el a környéket.
Hansdonner Sörfőzde
A Hansdonner Sörfőzde alapítói az egykoron szebb időket is látott kaposvári sörgyártást élesztették újra, és szeretnék valamennyi vendégük számára megmutatni, hogyan készülnek a söreik. 
Hatvany Sörfőzde, BEZÁRT
A Hatvany sörfőzde a Grassalkovich Antal építtette Sörfőző-házban, a jelenlegi Hatvany Lajos Múzeum épületegyüttesében működik.
Hedon Sörfőzde
A Hedon sörfőzdét Németh Antal és Elek Zoltán alapította, és eleinte vándorsörfőzdeként működött, majd egy befektető meglátta a lehetőséget a készülő sörökben, és megteremtette a hátterét annak, hogy a főzde letelepedhessen Balatonvilágoson.
HopTop Brewery
A HopTop Brewery Kft. 2015 őszén alakult, azzal a céllal, hogy a modern sörgyártás elvárásainak megfelelő technológiával minőségi sörök előállításába kezdjen.
Horizont Brewing
A Horizont Brewing 2014-ben, gerilla sörfőzdeként indult, mára pedig egyike a legfontosabb, és megmagasabb minőséget kínáló hazai főzdéknek.
Hübris
A székesfehérvéri vasútállomástól nem messze működik a 2000 literes főzőkapacitással rendelkező Hübris, ahol a tesztfőzeteket követően 2019 tavaszántól már élesben folyik a munka. A főzde jelenlegi éves kapacitása 206 000 liter.
Kaltenecker Sörház
A Kaltenecker sörfőzde és étterem Rozsnyó városában, 1997-ben kezdte meg a működését.
Kapucinus Kézműves Sörfőzde
A magyarhertelendi Kapucinus Kézműves Sörfőzde 1994 óta készíti söreit, a német tisztasági törvény előírásait figyelembe véve.
Karl Microbrewery – BEZÁRT
A Karl Microbrewery sörfőzdéje és bisztrója Mecseknádasdon található, egy klasszikus borospince és présház falai között. Egy-egy főzet náluk csupán 100 liter, a szortimentet tekintve pedig az évi akár többszáz féle sör előállítása is jellemző, az alap lágerektől a fahordós érleléssel készített sörökön át, egészen az igazi extrém különlegességekig.
Kárpi Sörfőzde
A sörfőzdét az 1990-es évek elején hozta létre Kárpáti János, amely fia, Kárpáti Attila munkájával kiegészülve családi vállalkozásként működik. Első sörüket 1991-ben főzték, azóta évről-évre kis változtatásokkal készítik söreiket.
Kecskeméti Sörmanufaktúra – BEZÁRT
A Kecskeméti Sörmanufaktúra 2015-ben alakult és 2016-ban kezdte meg a termelést. Céljuk, hogy újraélesszék a város sörtermelésének hagyományait, amelyet Petz János mester kezdett meg 1793-ban a Városi Magisztrátus megbízásából.
Keser – Kecskeméti Sörmesterek – BEZÁRT
A Keser név mögött Bimbó Tamás sörfőző áll, aki 2008-ban készítette el első házi sörét, amelynek tökéletesített változata 2013-ban a II. Házi Sörfőzők Nemzetközi Versenyén kategóriájában 3. helyezést és remek visszajelzéseket kapott.
Kissler Sörfőzde
A Kissler Sörfőzde 1993 óta, Dombóváron készíti az évezredek óta kedvelt italt. Söreik alapvetően láger típusúak, a világosakat pedig –pilseni mintára – erősebben komlózzák.
Krenner Brewery
A Krenner Brewery a Vas megyei Csempeszkopácson található, egy barátságos vendégház udvarán. Az üzem ízig-vérig kézműves főzde, amely 2020 nyarán nyitott. 
Legenda Sörfőzde
A Legenda Sörfőzde 2013. áprilisában kezdte meg a működését. A főzdét Kovács József “Olasz” az Első Magyar Házisörfőző Egyesületének az elnöke, Tibold Ákos (Sörmanufaktúra.hu) és Utassy Roland sörfőző mester alapította.
Ludas Sör – BEZÁRT
A sörfőzdét 1995-ben hozták létre, és kezdetben csak világos sört készítettek benne.
Mad Scientist
Kisüzemi sörfőzde Budapesten, a Maglódi út 47-ben található Főzdeparkban, amelyet 2016-ban, hárman indítottak: Tarján Csaba, Szilágyi Tamás és Závodszky Gergő.
Mister Sörfőzde
Az 1994-ben nyílt Mister Sörfőzde elsődleges célja kiváló minőségű, szűrt, világos, alsó erjesztésű sör előállítása volt
MONYO Brewing Co.
A MONYO Brewing Co. 2014-ben jött létre Kőbánya szívében, hogy forradalmasítsa a magyar kisüzemi sörfőzést.
Nopara Gyógysertár
A Nopara GyógySERtár sörfőzde, söröző, étterem és apartman egy helyen, Tisztafüreden, ahol változatos felső- és alsóerjesztésű sörök mellett nagyszerű ételekkel is várják a látogatókat.
Nyéki Sör
A Nyéki Sör, vagyis a kápolnásnyéki Belatiny Sörmanufaktúra Kft. az egykori velencei pezsgőgyárosról és országgyűlési képviselőről Belatiny Artúrról kapta a nevét, így tiszteleg a Velencei-tó térségének alkoholos italgyártási hagyományai előtt.
Oasis Brewery
Az Oasis Brewery egy 2020-ban indult kisüzemi sörfőzde, amely Kiskunhalason működik. Céljuk, hogy olyan minőségi kézműves söröket készítsenek, amelyek ízvilága a sörkedvelők széles körében népszerűségre lel.
Palóc Sör
A Széles és Széles Kft. 1994 óta gyártja a Palóc Sör termékeit Balassagyarmaton. A sörfőzdében a német tisztasági törvény előírásai szerint állítják elő a világos, a barna, a búza és a vörös söreiket.
Pannonhalmi Főapátság Sörfőzde
A Pannonhalmi Főapátságban 2019-ben indították újra az évszázados hagyományokkal bíró sörfőzést, és kezdtek bele saját receptek szerint, magas minőségű, tradicionális, belga hagyományokon alapuló söreik készítésébe.
Pécsi Sörfőzde
A Pécsi Sörfőzdét Hirschfeld Sámuel 1848-ban alapította. Az üzem 1911-ben vette fel a Pannónia Sörfőző Rt. nevet, ugyanakkor egy nagyobb méretű sörgyárat is építettek.
Reketye Sörfőzde
A Reketyénél szeretik a sört és szeretnek örömet okozni. Ez a két elv határozza meg a főzde működését. Szeretik a klasszikusokat, a receptek elkészítésénél azonban figyelembe veszik napjaink sörtrendjeit is, és a három hölgy sörmesterrel igazán izgalmas sörök születnek.
Rizmajer Sörfőzde
A csepeli Rizmajer Sörfőzde mintegy két évtizede gyárt kézműves söröket, amelyek különleges, egyedi ízvilágát, valamint minőségét a hagyományos, „konzervatív” sörfőző eljárások épp úgy meghatározzák, mint a legújabb technológiák és az innovatív eszközök, berendezések alkalmazása.
Serforrás Sörfőzde – BEZÁRT
Az 1992-ben alapított, miskolci Serforrás Sörfőzde 2006-ban az országban elsőként készített india pale ale típusú sört.
Soproni Sörgyár
A Soproni Sörgyár 1895-ben kezdte meg működését, „Első Soproni Serfőzde és Malátagyár” néven, brünni serfőzde-tulajdonosok és városi nagykereskedők alapították.
Sörárium – BEZÁRT
Látványsörfőzde és sörmúzeum, amely több mint 1000 négyzetméteren kínál programot a látogatóknak, a szolnoki városháza hűvös, hangulatosan kialakított pincéjében.
Stari Kézműves Sörfőzde
A Stari Kézműves Sörfőzde a Balaton-felvidék festői szépségű táján, a Tapolcai-medence szívében helyezkedik el.
Szarvasi Kézműves Sörfőzde
A Szarvasi Sörfőzde 2010-ben kezdte meg tevékenységét. Első termékük a Szarvasi Világos, egy csapolt sör volt, majd 2011-ben látott napvilágot a Szarvasi Meggyes, Almás és Citromos sör, melyek már palackozott formában is elérhetőek voltak.
Szent András Sörfőzde
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb tradíciókkal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje, amely 1993 óta működik Békésszentandráson.
The Beertailor
Szabó Gábor a The Beertailor tulajdonosa megvalósította régi álmát. Szeretett volna egy olyan prémium kraft sörmárkát létrehozni, ami megállja a helyét Magyarországon és akár külföldön is. Ez neki nem csupán csak egy befektetés a sok közül, hanem egy hobby, sőt még a szakmát is kitanulta mielőtt belefogott volna a főzde megvalósításába.
Ugar Brewery
Az Ugar Brewery Szolnok közelében, Törökszentmiklóson működik. Magyar-Ladányi Kata és Magyar Zoli alapítók egy családi gazdaság használaton kívüli gőzmalmának épületét alakították át, hogy elkezdhessék a sörfőzést.
Vandál Brewing
A Vandál Brewing sörfőzdéje Martonvásár szívében helyezkedik el. Söreik saját receptek alapján szűrés és pasztörizálás nélkül készülnek el.
Vaskakas Sörfőzde
A Vaskakas Sörfőzde 2016 augusztusában kezdte meg működését Győrújbaráton. A kezdetben 2000 liter/hónap kapacitással működő főzde ma már 6000 liter sört főz egy hónapban, és további bővítéseket helyeznek kilátásba.
Viharsarok Sörfőzde
Látványsörfőzde és étterem Gyulán. Az étteremben összesen 70 fő tud kényelmesen helyet foglalni, a nyári időszakban pedig a nagyszerű teraszon lehet enni és inni.
Yeast Side Sörfőzde
Az 1993-ban alapított Lados Sörfőzde a kilencvenes évek elején tapasztalt főzdenyitási hullám egyik gyermeke. A főzdét létrehozó Dr. Lados Miklós vegyészmérnöki és biológus doktori végzettsége biztos szakmai hátteret adott egy sikeresen működő sörfőzdéhez.
Zámolyi Házi Serfőzde
A Zámolyi Házi Serfőzde (Pedró Sörfőző) 1993 áprilisában kezdte meg a működését, majd 2012-ben hajtottak végre nagyobb fejlesztést, amely során a kapacitás is növekedett.
Zirci Apátsági Manufaktúra
A Zirci Ciszterci Apátság közel 300 éves sörfőzési hagyományát élesztette újjá a ciszterci rend, amikor 2015-ben megnyitott az apátsági sörfőzde, ahol Magyarország első valódi apátsági sörét készítik.
Zsombói Sörfőzde
A Zsombói Sörfőzdét Fenyves Sörház néven alapították 1993-ban, családi vállalkozásként, így mondhatjuk, hogy ők is azon kevés kisüzem képviselői, amelyek a kilencvenes évek óta működnek.