Mindenkivel előfordult már, hogy dobta a klasszikus grill recepteket, és csak néhány hotdogot készített, hogy legyen mit enni a haverokkal a sörök mellé. Íme egy kis ötlettár, hogyha cifráznád a dolgot!
Ez új: ha el akarod kerülni a másnaposságot, rágcsálj édesgyökeret sörözés közben, vagy mondjuk medvecukrot, amiben elvileg édesgyökér van. Nem mi mondjuk, hanem a doki.
Az Ogre Bácsi Söregyetem legutóbbi előadásán a kisüzemi sörök árazásáról, a pultnál kifizetett pénz részösszegeiről, és hasonlóan húsba zsebbe vágó kérdésekről esett szó. Szóval, ha érdekel a mi, mennyi, miért, kattints!
Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumának második előadásán minden az IPA-ról szólt. Öt sör került kóstolásra, köztük egy házi főzet. A pontozás eredményei lehet, hogy meglepőek lesznek!
Szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsíti az olasz ételeket Magyarországon a 2. Olasz Gasztronómiai Világhét.
Mire kell odafigyelni sörfőzés során és milyen jellemző jegyek határozzák meg az American Pale Ale-t? Az Édes Érzés és a Fehér Nyúl Sörfőzde sörszemináriumán ezek a témák kerültek terítékre.
Rendre előkerül a kérdés a kezdő házisör főzők körében, hogy jó ötlet-e malátasűrítménnyel próbálkozni, vagy az úgysem hozza a várt eredményeket, így egyből a megroppantott maláta a jó megoldás. Mit mond a tapasztalat?
Az Ogre Bácsi Söregyetem második előadásán Németh Antaltól tudtuk meg, miért jár Magyarország élen a sörforradalomban, sőt arról is szereztünk infókat, milyen témákat érint még a négy hátralévő alkalom.
Képzeld el, hogy van két nagyon jó haverod, akik nem csak a söröket szeretik, hanem remekül főznek is. Képzeld el, hogy meghívnak magukhoz egy vacsorára, ahol az aktuálisan legizgibb sörökhöz készítenek kajákat. És képzeld el, hogy ezt rendre megismétlik!