Amin teljesen biztos, hogy nem változtat a brexit, az, hogy az angol (brit) konyhára csak legyintenek a kontinensről, és ez még akkor is így van, ha a legismertebb celebszakácsok rendre a brit szigetekről indulva hódítanak világot. De valamiért mégsem nagyon mutogatják az angol konyha legkirályabb ételét!
Magazin
Stout, berliner és kétféle – nyilván egyik sem hagyományos IPA – volt szerintünk január négy legizgalmasabb új söre, miközben fél szemmel már a februári felhozatalra kacsinytgatunk. No, de lássuk azt a négyet!
Az egy főre vetített sörfogyasztás 1961 és 2014 közötti alakulását mutatja be a Patreon igen látványos videója, amiben Magyarország is feltűnik, de tök érdekes megfigyelni benne a globális trendeket is!
Szerencsére a lányok is imádják a sört. Ők tízen pedig annyira, hogy saját Instagram oldalt szentelnek a hobbijuknak. Nem mellesleg egészen jól áll a sörnek, hogyha egy bájos mosoly is kíséri. Ha őket megnézed, tuti mindnyájukat beköveted! 🙂

A skót whiskyrégiók után utazzunk picit messzebb, és nézzük meg, mi újság az ír, az amerikai és a japán whiskykkel! Lássuk, miért voltak nagyon nehéz helyzetben az ír és az Észak-Amerikában működő lepárlók, illetve, hogyan került a whiskykészítés Japnába!?

Készült egy összeállítás arról, melyek azok a jelenségek és újdonságok, amelyek nagy valószínűséggel komolyan befolyásolják majd a jövő vendéglátóipari trendjeit. A fenntarthatóság és a könyezettudatos életmód eljutott a kocsmákba is.
Ezt a házi snacket pillanatok alatt lehet összedobni, ráadásul a semmiből! Kellenek hozzá olajos magvak, Sriracha szósz és egy IPA. Nagyjából negyed óra alatt összedobható, szóval épp szuper egy sörözgetős estéhez!

Minden repülővel történő utazás legutálatosabb része a csomag feladását és a biztonsági ellenőrzést követő várakozás. Ahogy mindenhol, Budapesten is csak néhány dologgal lehet elütni az időt: evéssel, ivással és vásárlással.
A skót whiskyrégiókkal folytatódik tovább whiskysorozatunk, amelyben összefoglaljuk azt, amit tudni érdemes az egyik legizgalmasabb párlatról. Ezúttal tehát jönnek azok a vidékek, ahol a scotch készül, indulunk Lowlandről, felmegyünk egészen északig, és sorra vesszük mind a hat régiót!

Javában benne járunk a télben, ami azt is jelenti, hogy ezekben a hetekben jön el igazán az ideje a sötét sörök kedvelőinek, hiszen nyáron közel sincsen annyiféle porter és stout, mint most. Egy fárasztó, hideg nap után pedig egyetlen dolog tud feltölteni igazán: a csokis stout.