fbpx
Tök ritkán készülnek olyan desszertek, amelyekben az egyik legfőbb szereplő a sör. Pedig vannak rejtett kincsek… Itt van rögtön ez a sörös-almás töltelékkel készülő palacsinta. Imádni való!

Igen kellemes hely a Pink Rosa, a Ráday utcában, ahol még kellemesebb hangulatú kóstolón mutatott be hat sört Lados Péter, a Yeast Side Sörfőzde egyik tulajdonosa október első péntekjén. A sörök mellé pedig csodálatos falatkákkal készült Anikó néni, aki simán lehet, hogy a környék legjobb padlizsánkrémjét készíti, de a kacsás tortillája is verhetetlen.

Tökszáraz, iszonyat fűszeres, borzasztóan komlós, világos színű cucc – ez nem más, mint 2018 craft sör trendje, a Brut IPA, amely természetesen az USA-ból jön, de a vájtfülűek már rákattantak Dél-Amerikában, Oroszországban és Európában is. Mi sem maradhatunk hát le!

Hasonló karriert futott be a neten az a jó nagy rakás, beer ramenről készült kép, mint annak idején a héliumos sörről szóló videó. És még közös is van bennük: egyik sem igazi.

Ebben a receptben az a kedvencünk – amellett, hogy elképesztően tele van tolva friss korianderrel –, hogy bármikor egy pillanat alatt meg lehet vele idézni a legkúlabb nyári grillezéseket. Készítsd el a haveroknak, és nyissatok hozzá valami keserűt!

Több mint háromszáz belga sörfőzde egy térképen, hogy bármerre is jársz az országban, legyen hová betérni. Mellé pedig itt vannak a legizgalmasabb elga sörtípusok, hogyha nem tudod, mit keress!

A Hétvégén elstartolt Oktoberfest minden bizonnyal a legismertebb sörfesztivál a világon, de az ősz tartogat még számos olyan rendezvényt, amelyeket legalább annyira érdemes meglátogatni, mint a Müncheni vurslit.

A megszokott sörmennyiség többszörösét adják el a fesztiválokon azok a standok, ahol nem a szokásos sörcsapokkal, hanem a hat sört, hét másodperc alatt, tökéletesen csapoló Beerjettel szolgálják ki a vendégeket.

Általánosan ismert közhely, hogy a magyarok a bort kedvelik (újabban esetleg a pálinkát), a németek pedig a sört. Ráadásul a legjobb út egyenesen a polkolba, hogyha sörrel koccintunk. Persze mi tudjuk, hogy ez nem igaz, Katona Csaba, az MTA történésze történelmi forrásokat mutat, amelyek árnyalják a képet.

A Staropramen Ízművek Konyhastúdió nyár végi, szezonzáró eseményének A Kert Bisztró adott otthont, ahol Serényi Zsolt, avagy a Tetovált séf ételkülönlegességeit kóstolhattuk meg néhány korsó Staropramen, no meg a Random Trip és Tóth Vera kíséretében.

A különböző szűretlen IPA variánsok mellett az USA craft pubjainak nyári kedvencei között ott voltak a rozé ciderek is – derült ki a Craft Brewing Business összeállításából. Mi arra is kíváncsiak voltunk, hogy itthon mely típusok voltak a legnépszerűbbek.

Szeptember 22-én kezdődik a Focus Oktatóközpont következő Sörgyártó tanfolyama, amelyen – némi hétvégi elfoglaltsággal – február végére OKJ-s sörgyártó végzettséget lehet szerezni. Most ráadásul egy csomót engedtek az árból!