fbpx
Hogyha igazán rá vagy pörögve a craft sörök komlóorgiájára, simán bevállalhatod ezt a friss komlóval készülő pesztót, hiszen hamarosan itt a szüret ideje, könnyű lesz friss tobozokhoz jutni. Bevállalós recept jön!

Már másodiknak bevállaltak egy ginzenggel főzött APÁt, de van klasszikus belga wit, valamint east coast ipa sörük is. A budapesti Spirit Brewery két tagjának egyike sem sörfőző, mégis nagyon konkrét elképzelésekkel vágtak neki a saját márkájuk kiépítésének.

Így integráld kedvenc barna söröd ízét a vacsorába! Eredeti orosz receptet próbáltunk ki, amelynek a főszereplője a sertéshús és a saslikpálcika mellett természetesen a sör.

Sörről és étkezésről tanulni, mindig érdekesen hangzik. Ilyenkor nem csak az ízek számítanak, a közösségi élmény sem elhanyagolható! Ha kedved támad mélyebbre ásni a témában, ebben a cikkben adunk néhány általános alapelvet és tippet.

Egy West Coast IPA-val jelentkezett be a Vandál Brewing, amely egy martonvásári minifőzde (lesz). Lengyel Péter alapítóval a főzdenyitásról, tervekről és arról beszélgettünk, mi vitte rá arra, hogy saját branddel vágjon neki a sör világának.

Tudod melyek a sör legfőbb összetevői? Milyen folyamatok játszódnak le a sörfőzés közben? Hogyan lesz egy sör keserű, és hogyan kerül bele az alkohol? Indulhat a sörfőző kvíz?!

Miből választhattak ezer évvel ezelőtt az államalapításon, vagy inkább egymás legyőzésén buzgólkodó magyarok? Volt-e sör? És ha volt, milyen lehetett?

A sör a férfiak itala - szól az általános közhely, de mind tudjuk, hogy ez valójában nem igaz. És nem csak azért, mert a Sörszövetség pár éve még kampányit is indított a nők és a sör kapcsolatáról. A nők szerepe a sörfőzésben maga a történelem.

10 hely, amelyek nagy részében bizonyára már te is jártál, hiszen nagyszerű sörválasztékkal dolgoznak. De vajon megismered a cégéreiket hiányosan is? Tedd próbára, megtalálnád-e őket!

Régóta él a Szigeten bulizók körében az a pletyka, hogy valahol van egy kocsma, ahol olcsóbb a sör, mint a fesztivál többi pontján. A dologról meglepően sokan hallottak, de azt már kevesebben tudják, hogy vajon ez csak városi legenda, vagy valóság alapja is van. Megnéztük.

Eljött hát a fesztivál, amit Európában már a legnagyobbak közé sorolnak, mi viszont imádjuk szidni, mert hangos, mert drága, mert ha kimegyek, nem leszek újra 20 éves, mint először. És szidjuk persze a sört is, mert vizes, drága, és csak egyféle van. De vajon ez csak magyar sajátosság, vagy a külföldiek is így gondolják, illetve a többi országban is ugyanez a helyzet a sörrel?

A legjobb az egészben ez a kulcsmondat: „először a sört öntjük az uborkára”. Azt nmem tudni, milyen sörrel a legjobb, de ez csak egy dolgot jelent: indulhat a kísérletezés!