A legextrémebb hazai söröket teríti országszerte együtt a One Beer Pub és Winkler Róbert. A József körúti söröző webshopjának toplistáján elhúztak a Youtubera kerülő kóstolók főszereplő tételei, és komolyan beindult a vidéki értékesítés is.
Magazin
Fekete IPA, nagyon vagány savanyú, eperbomba, egy újabb, sörként is működő süti és egy olaszrizlinges saison. És akkor csak ötöt emlegettünk a februárban megjelent új főzetek közül…
A sör és a jóféle barbecue kéz a kézben jár – legalábbis a tengeren túlon. De itthon is egyre nagyobb a rajongótábora a barbecuezásnak. Eljött hát az idő, hogy összefoglaljuk a technológia és a BBQ szubkultúra legfontosabb tudnivalóit. Ez itt BBQ sorozatunk első része!
Hét kérdés, amely mind-mind a whiskykre vonatkozik. Hét jó válaszért pedig most whiskykóstolót nyerhetsz, amelyen még többet megtudhatsz erről az italtípusról!
Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mind sör?! Némelyik rózsaszín, mint egy Valentin-napi lufi, másokba különböző afrodiziákumok vannak belefőzve (már hogyha ez szempont lehet a választásnál. Szóval mindegyik olyan, amelyet a szerelmesek napján (is) tökre indokolt kinyitni kettesben (is).
A XVII. század végén sorra nyíltak a kisebb sörfőzdék a Duna mellett – mondta Katona Csaba történész az MTA podcastjában, amiben olyan izgalmas témák is előkerünek, mint a filoxéravész hatása a magyar sörre, vagy, hogy milyenek lehettek a XVIII. századi sörök.
Sörös képzés? Szinte látom: a hetes már jelentett, az osztály leült, a tanár pedig azt mondja: mindenki vegye elő az IPA-s poharat, Pistike tölts mindenkinek, röpdolgozat. Hogy ez miért nem bírt így történni amikor még fiatal voltam…
Ötödik alkalommal rendezik meg hétvégén az Indoor Sörfesztivált a Hotel Gellértben, ahol a két napos sétálókóstoló mellett sörvacsora, mesterkurzus és sörbrunch várja a vendégeket. A rendezvény főszervezőivel, Kóczián Lászlóval és Preyer Györggyel beszélgettünk.
Whisky sorozatunk befejező részében, miután áttekintettük az ital történetét, fajtáit és a legfontosabb whiskykésztő régiókat, hazatérünk, hogy közbenézzünk, milyen whiskyk, illetve gabonapárlatok készülnek hazánkban.
Amin teljesen biztos, hogy nem változtat a brexit, az, hogy az angol (brit) konyhára csak legyintenek a kontinensről, és ez még akkor is így van, ha a legismertebb celebszakácsok rendre a brit szigetekről indulva hódítanak világot. De valamiért mégsem nagyon mutogatják az angol konyha legkirályabb ételét!