Idén is elkészültek a Szent András Sörfőzde húsvétváró, nyuszis sörei! Az alapja mindkettőnek egy színpompás NEIPA, de míg az egyik megmaradt az alapoknál, a másikba sárgabarack és bazsalikom is került!
Magazin
A séfnek a hard seltzerről egyből a Balaton, a kánikula és a barátok jutottak eszébe. Lenk Zsolt, a Dreher Sörvacsorák kreatív séfje, miután kóstolta az újdonságot, elárulta hol bukkanhat fel a gasztronómiában a hard seltzer.
Hányszor elmúlt már, de újra vár a balatoni nyár, nekem a Balaton a Riviéra, nyári gyerekek a Balaton parton… Ahogy jövünk a télből kifelé, indul is a visszaszámlálás, készülünk az évet megkoronázó Balatoni Nyaralásra, ezekben a covidos időkben meg aztán különösen. Kicsit odébb van még, amíg a Kék Hullám sebesvonatra feldobjuk a koffert, hangolódjunk addig…
Nos, többször írtunk már olyan belga apátsági sörfőzdéről, amelynek viszontagságos a története, de közülük is kiemelkedően kalandos sors jutott az Achel városában működőnek.
A Monyo Brewing legújabb söre a Lazy Pirate, ami egy tartalmas, mégis könnyed, 5,5 százalékos porter, egy olyan csavarral, amit sehol nem részletezett a Monyo. Eddig.
Most, hogy Magyarországon is megjelentek a hard seltzerek, itt az ideje, hogy megnézzük, mi is pontosan ez az új italkategória. Új videónmkban elmagyarázzuk, honnan indult világhódító útjára az újdonság, és megpróbálunk magyarázatot adni a gyorsan növekvő népszerűségére is.
A legenda szerint egy pisztráng tehet mindenről. Legalábbis arról a mindenről, amely a Belgium déli csücskében található Florenville környékén működő apátsági sörfőzdével kapcsolatos. Na jó, arról talán nem, hogy Orval márkanév alatt mindössze egyféle sört készítenek.
Sörajánlónkban a február legizgalmasabb újdonságaiból szemezgetünk. Jöjjön ezúttal egy porter és egy NEIPA Kiskunhalasról, IPA változatok Békésszentandrásról és három király kóstolnivaló Budapestről!
A rocheforti az egyik legrégebbi olyan apátság, amelyben sört is főznek, de nem volt ez mindig így. A történelem viharai alaposan megcibálták a monostort, ahol az Achel-ból érkező szerzetesek segítségével tudott csak újra indulni a sörkészítés, de akadt egy komoly konkurens is.
Az 1794-ben alapított kolostorban 1836-ban kezdtek el sört főzni. Nem nagyon reklámozzák magukat, és a bevételeik nagy része is egyenesen Rómába megy. Ismerd meg Westmalle apátsági sörfőzdéjét!
