Rohanunk bele a tavaszba. Az első hónap el is telt belőle, mi pedig csak úgy kapkodtuk a fejünket, hiszen – ahogy az lenni szokott – a tél végén a sörfőzdékben is beindult az élet. Az munka első gyümölcsei pedig már be is érettek!
Magazin
A vendéglátás lassan egy éve tartó teljes kifekvése némileg magával rántotta a kraftot is. A sörfőző, ha nem ugrik fejest az erjesztőtartályba, megpróbál előre menekülni. A fogyasztói érdeklődést pedig muszáj fenntartani, ha kell, új tételekkel. Erre egy aktuális példa az Ugar Brewery Zen Mode nevű söre. Teaidő!
A lobio olyan nemzeti étel Grúziában, mint nálunk mondjuk a paprikás csirke. Van belőle kifőzdés változat és a csúcsgasztróban is megtalálható. Szerencsére nem kell hozzá különösebb szakértelem és alapanyag sem, ráadásul bátran lehet rá sörözni – ha bírsz!
A sommeliernek a Viper érett lime-os, fehér virágos ízvilága jött be leginkább, holott a hard seltzer kóstolása előtt kissé karakteresebb ízvilágú italra számított. Ferenczi Csilla szerint az italtípus nagy előnye a letisztultsága, igazi, frissítő longdrinkként jellemezte.
Ausztria egyetlen trappista sörfőzdéje a Duna mellett, az engelszell-i apátságban működik, ahol mindössze kilenc szerzetes él. Söreiket csakis Ausztriából származó malátával, a szomszédból származó komlóval készítik.
Egy tálca Pécsi Prémium Pils és a vadonatúj Pécs On Stage bakelit igazán minőségi és tartalmas kikapcsolódást ígér a jóféle zene és a finom sörök kedvelőinek!
A párlatszakértő szerint a hard seltzer – hasonlóan az USA-hoz – Magyarországon is nagy karriert futhat be. Borbáth Gabriella a Viper kóstolása után annak könnyedségét és letisztultságát tartotta az ital legfőbb erényének, és azt is elárulta, szerinte milyen gyümölcsökkel működne még a ’seltzer.
Aki egyszer rákapott a különféle komlók varázsára, hajlamos nem csak a sörökben keresgélni a megszeretett íz és illatvilágot. Erre pedig egyre több lehetőség van. Lássuk az alkoholmenteseket!
Ezúttal a belga sörökről, azokon belül is a trappista csúcsfőzetekről beszélgettünk, méghozzá Mesterházy Ernővel és Ács Norberttel, akik a Premium Beer formáció alapítói. Megpróbáltuk megfejteni, mi olyan kult Magyarországon a belga sörökben, sokat beszéltünk a lambicról és a világ legjobbnak mondott söréről is.
Idén is elkészültek a Szent András Sörfőzde húsvétváró, nyuszis sörei! Az alapja mindkettőnek egy színpompás NEIPA, de míg az egyik megmaradt az alapoknál, a másikba sárgabarack és bazsalikom is került!
