Május első hétvégéjén rendezték meg a Craft Beer Fest Wien sörfesztivált/kóstolót, amelyen ezúttal több magyar főzde is képviseltette magát. Szilágyi Tamást kértük meg, hogy meséljen a tapasztalatokról.

Csehországban és a jobb itthoni cseh sörözőkben közkedvelt sörkorcsolya a pácolt hermelín sajt, amelyet tök egyszerű elkészíteni, és fantasztikus sörkorcsolya. Mutatjuk a receptet.

Az utóbbi években Magyarországon, a kisüzemi sörfőzdéknek köszönhetően megjelent sörtípusok közül talán az IPA lett a legnépszerűbb. Ezekből tartott kóstolót a Beerselection.hu.

Ismét egy remek gasztroélményben lehetett része annak, aki április 21.-én ellátogatott a Jardinette Vendéglőbe, Csánki István séf fogásait most az Etyeki Sörmanufaktúra sörkülönlegességei kísérték.

A tavaszi szeszélyes időjárásnak köszönhetően kissé döcögősen indult idén a sörfesztivál szezon, de a szervezők az esősebb, hűvösebb napokon is keményen dolgoztak a háttérben, így megvannak a legnagyobb rendezvények dátumai.

Prága legújabb sörfőzdéje, a Lod' Pivovar egy, a Moldván található állóhajón nyitott meg a napokban. Egyelőre három féle sörük van, és nagyszerű ételeket is kínálnak melléjük, de a kilátás az igazán verhetetlen.

Demeter Csaba egri borász szerint a borászoknak össze kell fogniuk, mert nem egymás versenytársai, az ő igazi konkurenciájuk a sör.

Egy jól elkészített kraft sör kiállja az idő próbáját és az évek alatt ízek egészen új dimenziói fejlődhetnek ki benne. Persze ehhez sok mindennek tökéletesnek kell lennie. Az egyik legfontosabb a helyes tárolás. Íme 8 tipp!

Egy jól elkészített csülök ideális fogása egy kellemes sörös ebédnek vagy vacsorának. És ha már úgyis minden a sör körül forog, főzd a csülköt is abban!

A közeli Bogerbreen-gleccserből nyeri a sörfőzéshez felhasznált víz egy részét a Svalbard sörfőzde, amely az Északi-sark előtti utolsó településen működik.

A Bilbaoban tevékenykedő Txaber művésznevű alkotó olyan dobozokat készített, amelyek a bennük lévő sörtípusok pantone színeiben pompáznak. És milyen jól tette!

Segal Viktor szerint itthon a sör-étel párosítások, valamint a sörökre hangolt vacsorák műfaja még alakulóban van. A séf úgy véli, a könnyebb sörökhöz egyáltalán nem nehéz megfelelő ételeket párosítani, az összetettebb karakterűek esetében egy fokkal nehezebb a feladat.