Néhány egyszerű hozzávalóból könnyedén elkészíthető a Beerporn.hu kedvenc sörkorcsolyája, amely nem csak nagyon jól néz ki, hanem kegyetlenül finom is.

Pénteken startol a harmadik DreherFeszt, amelyre több sörkülönlegességgel is készül a sörgyár. Szabó Enikőt, a fesztivál főszervezőjét ezekről is kérdeztük.

Az észak-koreai állami televízió 16 perces videót készített, amelyben bemutatják a Taedonggang sörgyár mindennapjait.

A következő hónapokban - ha a Főzdepark tagjainak számítása bejön -, elindul a magyar söröknél a „kraft” jelző használata. Szilágyi Tamás, a Mad Scientisttől elmondta, miért akarnak változtatni a kézműves sör vagy a kisüzemi sör elnevezésen.

Így fotózd a söreidet

2016-08-12 | 07:47 Magazin
Sört fotózni jól nem könnyű feladat. Tele vannak a blogok és a Facebook homályos, kiégett és kretén szögből fotózott sörökkel. Mi is ilyen képekkel dolgoztunk. Eddig.

A Drehernél már javában tesztelik azokat a söröket, amelyeket az augusztus végi fesztiválra készítenek. Játssz velünk és nyerj páros fesztiválbérletet, hogy kényelmesen meg tudd kóstolni mindet!

A híres cseh sörsajt, az eredeti Olmützi Kvargli felhasználásával készítettek Csehországban fagyit. Tény: szörnyű szaga van.

Legyen szó orosz, thai, angol vagy épp portugál sörfogyasztókról, egy dolog közös bennük: szeretnek különböző finomságokat ropogtatni kedvenc italuk mellé. Néha egész szokatlanokat.

Az ipari méretekben előállított radler sörök a legtöbb esetben sör és egy rendkívül édes, cukros gyümölcsszirup házasításával készülnek. De miért ne csinálnád meg otthon az álom finom, egészséges és gyors gyümölcsös sört?

A Hübris gerilla sörfőzde célja, hogy csak a legvagányabb sörök készüljenek náluk, és persze a hosszú távú terv egy saját főzde létrehozása. Kosztolányi Baji Zsolttal beszélgettünk.

Minden, amit jelentkezés előtt tudnod kell a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sörfőző mester szakirányú továbbképzéseiről. Dr. Kun-Farkas Gabriellával, egyetemi adjunktussal, a képzések koordinátorával beszélgettünk.

Patrick Dawson sörszakértő a Draft Magazinnak beszélt arról, hogy azok a sörök, amelyek frissen finoman szólva sincsenek jó formában, érleléssel rengeteget tudnak fejlődni.