A sör mindig ott volt azok asztalán, akik a történelmet csinálták. 12 kérdés a közép-európai sörkészítés múltjából - vajon te mennyire ismered jól a sörkészítés történelmi és kulturális vetületét?

Melyik a jobb Pilsner?

2017-01-08 | 07:57 Magazin
Régi vita, hogy a Csehországban forgalmazott, vagy a magyar piacra szánt Pilsner Urquell jobb. Vannak, akik esküsznek rá, hogy a hazánkba importált verzió gyengébb minőségű, de ellenérvek is elhangzanak. Neked mi a tapasztalatod?

Barna sörrel és tejszínnel készített májpástétomot a Kapucinus sörfőzője, Késmárky Kata a Chili TV Kézzel írott receptek című műsorában. A legnagyobb menet pedig a mézes barna sörecetes aszalt szilva volt.

A portlandi Allagash Brewing sörfőzőmestere, Jason Perkins úgy beszél az élesztőről, mint a jedik az erőről: „Ott van mindenhol körülöttünk”.

Az év utolsó napján is szeretünk nem csak jókat inni, hanem finomakat enni is. Az pedig még jobb, hogyha a kettő összeköthető, épp ezért mutatunk most pár olyan egyszerű, de ínycsiklandó ételt, amelyekhez remekül csúsznak majd az év utolsó estéjén legurított sörök!

Mutatunk néhány jól ismert, és pár nem mindenki által fogyasztott sörmárkát. A kérdés minden esetben ez: tudod hol készülnek?

Ki kell próbálnod ezt a mesés illatú, karácsonyi hangulatú forralt sört, amelyben a csoki, a narancs, a fahéj és a csillagánizs adogatja egymásnak a főszerepet, és amelyet néhány perc alatt el tudsz készíteni. Megmutatjuk, hogyan!

Egyre nagyobb a pezsgés a hazai sörpiacon, ahol sorra jelennek meg az új főzdék és a jobbnál jobb sörök, miközben fejlődik a sörgasztronómia, továbbra is izgalmas a fesztiválélet és úgy tűnik a multik is megéreztek valamit a trendekből.

Mutatunk három tökéletes receptet, amelyek alapján te is könnyedén elkészítheted a legkúlabb sörös finomságokat karácsonyra, akár az utolsó pillanatban is! Figyelj!

Legalábbis a Magyar Konyha gasztronómiai magazin 2016 decemberében megjelent budapesti gasztrokalauza szerint.

A káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör, ráadásul a sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. Halászléhez világos lágert, pulykához belga apátsági barnát ajánl a sörgasztronómus.

Mutatunk egy pofonegyszerű sörös mártogatóst, amelyet elég egyszer kipróbálni, hogy elfelejtsd a bolti kenceficéket! Perechez, chipshez, sajtos tallérhoz vagy grissinihez, no és néhány remek sörhöz páratlan!