fbpx
Az 1854-ben alapított Kőbányai Serfőző Társaság, amelyet ma is Dreher Sörgyárnak ismerünk, valamint az alapító Dreher család története, regénybe illő, századokon átívelő sztori. Az alapítás 165. évfordulójára 165 Dreher anekdotát rendeztek kötetbe. Ebből választottuk ki a mi kedvenceinket!

A gin jobban hasonlít a sörre, mint gondolnád. Nem csak azért, mert az angolszász kultúrkörben a legnépszerűbb, és nem is csak azért, mert ugyancsak gabona alapú, hanem azért is, mert a craft változatai hozták el újkori sikerét.

A 165 éves Dreher Sörgyárak, az alapítás idejéből származó ételek modern változataival készül ünnepi sörvacsorájára. A Dreher Sörvacsorák állandó séfjétől, Lenk Zsolttól kérdezősködtünk arról, hogyan áll össze egy ilyen különleges vacsora, illetve pontosan milyen sör-étel párokkal készülnek.

Mutatunk három nagyszerű szendvicset, amelyek simán felkérnek egy főétellel. Neked melyik a kedvenced, a pikáns sült csirkés, a vega, vagy az olaszos sült csoda!?

A wisconsini Milwaukee biztonságos távolságban van a Dorian hurrikán által ostromlott Bahama-szigetektől, így az is belefér, hogy épp ezekben a napokban mutassanak be egy KEG tornádónak nevezett installációt. Elég vagányul néz ki, nem vitás!

Szeptember 5-én a Pálvölgyi Katlanban kerül sor a Staropramen Konyhastúdió Piknik feat. Random Trip rendezvényre, amelyen a Staropramen sörök mellé Serényi Zsolt készít tökéletesen passzoló ételeket, miközben a Random Trip Ecküvel, KosziJankával, és Kállay-Saunders Andrással kiegészülve zenél. Eltalálod mely sörhöz, melyik ételt áltodta meg a séf?

Aki próbált már otthon sört palackozni, minden bizonnyal találkozott vele, hogy a folyamat legtöbb munkával járó része az üvegek sterilizálása, illetve a címkék eltávolítása. Erre adunk most néhány tippet.

Serényi Zsolt tavaly kezdett együtt dolgozni a Staropramen Konyhastúdióval és a Random Trippel, akikkel már számos közös videót készítettek. Szeptember 5-én jókora bulit tartanak a Pálvölgyi Katlanban, ahová a BBQ, a zene és a jó sör kedvelőit várják. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk a séffel.

Az augusztus minden évben a legrövidebb hónap: nem csak azért, mert ezzel múlik el a nyár, hanem azért is, mert mindenki (mi is) a Balatonon, vagy külföldön tölti a nagy részét. Szóval nem igazán azok a hetek vannak mögöttünk, amikor naponta négy sörbemutatót tartanak. De azért ezúttal is volt mit kóstolni.

Kávé, mascarpone, cukor, alkohol, tojássárgája, csoki – tuti, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a tiramisut, amelynek komoly eredettörténete van. A világhódító olasz édességnek ráadásul van egy sörös verziója is. Mutatjuk a receptet!

A sörfőzés folyamata, legyen szó bármilyen típusú főzetről, lényegében hat kulcsfontosságú lépésre bontható. A maláta roppantása után következik a cefrézés, a szűrés, majd a komlózás, az erjesztés, végül a kondicionálás. Az alábbiakban hat animált videóban mutatjuk a folyamat lényegét!

Egy ország vagy régió kultúráját akkor lehet igazán megismerni, hogyha megtapasztaljuk a gasztronómiáját is. Ez a vezérgondolata a Taste Atlas keresőoldalnak, amelyen órákig lehet böngészni a világ különböző részeinek jellegzetes kajái között.