A Drehernél már javában tesztelik azokat a söröket, amelyeket az augusztus végi fesztiválra készítenek. Játssz velünk és nyerj páros fesztiválbérletet, hogy kényelmesen meg tudd kóstolni mindet!

A híres cseh sörsajt, az eredeti Olmützi Kvargli felhasználásával készítettek Csehországban fagyit. Tény: szörnyű szaga van.

Legyen szó orosz, thai, angol vagy épp portugál sörfogyasztókról, egy dolog közös bennük: szeretnek különböző finomságokat ropogtatni kedvenc italuk mellé. Néha egész szokatlanokat.

Az ipari méretekben előállított radler sörök a legtöbb esetben sör és egy rendkívül édes, cukros gyümölcsszirup házasításával készülnek. De miért ne csinálnád meg otthon az álom finom, egészséges és gyors gyümölcsös sört?

A Hübris gerilla sörfőzde célja, hogy csak a legvagányabb sörök készüljenek náluk, és persze a hosszú távú terv egy saját főzde létrehozása. Kosztolányi Baji Zsolttal beszélgettünk.

Minden, amit jelentkezés előtt tudnod kell a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Sörfőző mester szakirányú továbbképzéseiről. Dr. Kun-Farkas Gabriellával, egyetemi adjunktussal, a képzések koordinátorával beszélgettünk.

Patrick Dawson sörszakértő a Draft Magazinnak beszélt arról, hogy azok a sörök, amelyek frissen finoman szólva sincsenek jó formában, érleléssel rengeteget tudnak fejlődni.

Csütörtök óta kapható, felsőerjesztéssel, amerikai élesztővel és kolmóval készül a Soproni american pale ale-je. Kukoricával.

A sörre ültetett csirke receptje már klasszikusnak mondható, így miért ne próbálnánk ki új dolgokat rátenni a dobozra, majd együtt benyomni a grillbe?

Hogyha igen, akkor remek hírünk van, hiszen itt az alkalom! Hogyha pedig nem, akkor nézd meg, milyen lesz, és utána úgyis el akarod készíteni a sajátodat!

Habár borból kevesebb fogy, mint sörből, könnyen előfordulhat, hogy valaki a borok ismeretében kezd érdeklődni a sörök világa iránt. Íme 6 tipp, ha a bor felől jössz!

Kik azok a trappisták?

2016-07-22 | 07:14 Magazin
És miért ekkora királyok? – lehetne ez a következő kérdés, hiszen a sajtjuk és a sörük is világhírű. Ez nem is csoda, hiszen évszázadok óta csiszolják a recepteket.