Próbáld ki a sörben sült sonkát!

Írta: BeerPorn.hu

2021-04-03 | 06:03 Magazin

Fotó: Peakpx.com

Próbáltál már sörkérget sütni a sonkára? A négynapos hétvégén tuti lesz időd kipróbálni, és ezzel fel is tudod dobni a szokásos húsvéti menüt. Jöhet a recept?

Mint annyi, elsőre furcsának tűnő recept, ez is az USA-ból jön. Lényege, hogy a főtt, füstölt sonkát sütik meg tulajdonképpen sörös, fűszeres szószban, amely finom kérget képez majd a húson.

Hozzávalók:

  • egy darab főtt, füstölt sonka, csont nélkül
  • egy doboz (sima láger) sör
  • barna cukor
  • balzsamecet
  • őrölt mustármag
  • (kukorica)keményítő
  • szegfűbors, cayenne bors, fekete bors

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és egy magas oldalú tepsibe vagy jénaiba mehet bele a sonka, amelyet előzőleg, annak érdekében hogy a szósz jobban belepje, javasolt kissé beirdalni.

Aztán egy tálba mehet a sör, a barna cukor, a mustármag, a keményítő és a borsok. Ha jól összekeverted, alaposan ecseteld be vele a sonkát, és irány a sütő (nem kell lefedni)!

Nagyjából egy órán keresztül süljön, mielőtt bekenegetnéd a második adag mázzal, és aztán jöhet a következő óra, vagy amíg meg nem pirul a teteje.

Hagyd hűlni, mielőtt felszeletelnéd! Citromos húsvéti kaláccsal a legkirályabb!