Tokajról a bor jut mindenkinek az eszébe, pedig már a középkorban is működött sörfőzde a városban. Tavaly óta pedig újra van tokaji sör, jelenleg ötféle is. Ismerd meg a BAZ Beert, amely a tokaji borokéhoz hasonló hírnévre törekszik!
Kevés olyan termék van a piacon, amely alig néhány évvel a megjelenése után már klasszikusnak számít. Nos, a Soproni Óvatos Duhaj sörcsomagban legalább egy ilyen sör is helyet kapott. A csomag pedig egy szuper poharat is tartalmaz!
Négyféle sört és egy csodálatos belga sörös kelyhet tartalmaz a Grimbergen karácsonyi csomagja, ami a Lidlben lesz elérhető a következő hetekben. Mutatjuk, miért nagyszerű választás a Grimbergen karácsonyi pakk!
A József körúton működő One Beerben elég gyakran megfordulunk, hiszen sokszor ott lehet először megkóstolni a legújabb söröket. Mióta pedig elindult a hely webshopja, abban is előszeretettel kattintgatunk. Most rögtön három olyan csomagot találtunk, amelyek nélkül nem lenne igazi a karácsony!
A Vörösmarty téri karácsonyi vásár az a rendezvény, amire illik minden évben rácsodálkozni. Drága és zsírszagú, vagy hangulatos és mézeskalács illatú. Megnéztük, mire számíthatsz, ha január 1-ig valamikor a helyszínre tévednél!
A whisky készítése egy pontig igen hasonló a söréhez. A gabonából (leginkább árpából) malátát készítenek, amelyet őrölnek, vagy roppantanak, majd cefrézik, és megkezdúdik az erjesztés. Whisky sorozatunk második részében ezzel a folyamattal, és az ezt követő lepárlással foglalkozunk.
24 pazar, belga sör vár akkor, hogyha beszerzed idén a Belgium büszkeségei nevű Adventi Sörkalendáriumot! Nézzük, miket tartalmaz idén a csomag, és ha elárulod, melyik közülük a saját kedvenced, az egész sörválogatás a tiéd lehet!
Chardonnay musttal és champagne élesztővel készíti az Etyeki Sörmanufaktúra a Brut Edeck nevű sörét. Már ebből is látszik, milyen erős náluk a borvidéki hatás, és úgy fest, nem állnak meg itt. Annál is inkább, mert a sörrel aranyérmet hoztak el a londoni European Beer Challenge-ről. Radányi Orsolyával, a főzde egyik tulajdonosával a „grape ale” műjajáról…
A Beerselectionben a HopTop Brewery volt november hónap sörfőzdéje, így egy sörkóstolóval megspékelt kötetlen előadás keretében beszélt sörfőzésről, a főzde jelenéről és jövőjéről Pongrácz Dani és Romics Olivér.
A csilisbab, vagy ha úgy jobban tetszik, a chili con carne igazán közönségkedvenc étel. Persze csak ha a valóban pikáns, nem pedig a menzaverzióról beszélünk. De hoppá, itt egy novemberiesített, sütőtökös, állatira izgalmas változat!