A whisky készítése egy pontig igen hasonló a söréhez. A gabonából (leginkább árpából) malátát készítenek, amelyet őrölnek, vagy roppantanak, majd cefrézik, és megkezdúdik az erjesztés. Whisky sorozatunk második részében ezzel a folyamattal, és az ezt követő lepárlással foglalkozunk.
Magazin

24 pazar, belga sör vár akkor, hogyha beszerzed idén a Belgium büszkeségei nevű Adventi Sörkalendáriumot! Nézzük, miket tartalmaz idén a csomag, és ha elárulod, melyik közülük a saját kedvenced, az egész sörválogatás a tiéd lehet!

Chardonnay musttal és champagne élesztővel készíti az Etyeki Sörmanufaktúra a Brut Edeck nevű sörét. Már ebből is látszik, milyen erős náluk a borvidéki hatás, és úgy fest, nem állnak meg itt. Annál is inkább, mert a sörrel aranyérmet hoztak el a londoni European Beer Challenge-ről. Radányi Orsolyával, a főzde egyik tulajdonosával a „grape ale” műjajáról…

A Beerselectionben a HopTop Brewery volt november hónap sörfőzdéje, így egy sörkóstolóval megspékelt kötetlen előadás keretében beszélt sörfőzésről, a főzde jelenéről és jövőjéről Pongrácz Dani és Romics Olivér.
A csilisbab, vagy ha úgy jobban tetszik, a chili con carne igazán közönségkedvenc étel. Persze csak ha a valóban pikáns, nem pedig a menzaverzióról beszélünk. De hoppá, itt egy novemberiesített, sütőtökös, állatira izgalmas változat!

Tart még a vita, hogy a dobozos sör jobb, vagy az üveges? Te mitől félsz jobban, a fényíztől, vagy a dobozíztől? Olyan égető kérdések ezek, hogy itt az ideje jól kibeszélni őket. A Mad Scientist témában forgatott videója pedig nagyszerű alkalom erre!
A sörfogyasztók egy része nagyon komolyan veszi, hogy nagy-, vagy kisüzemi sört iszik. Sarkítva a jelenséget, ismerünk olyanokat, akik semmi pénzért nem választanák a nagyüzemek söreit, és olyanok is akadnak, akik soha nem mozdulnának ki a nagyok biztosította komfortzónából. De mit mond az, aki korábban multinál, most pedig egy kisüzemben dolgozik?

Létezik egy csodálatos receptgyűjtemény, amely a Kronenbourg 1664 Blanc mellé javasol elegáns, könnyed és minden ízében ínycsiklandó fogásokat. Áruld el, neked melyik étel tetszene leginkább a könnyed búzasör mellé, és valósítsd meg álmaid sörvacsoráját a nyeremény segítségével!
Kik készítettek először whiskyt? Mennyire rokona az ital a sörnek? Hogyan alakultak ki a különböző nemzetek saját whiskyjei? Italtörténeti sorozatunk első részében ennek járunk utána.

Hogyha a sörforradalom által naggyá tett fajtákat kezdjük sorolni, nagyon hamar elérkezünk a witbierhez, avagy a belga eredetű fehér sörhöz, amely könnyed fűszerességével, kellemes krémességével előkelő helyet foglal el az újhullámos sörmárkák szortimentjében.