Csütörtöktől kóstolható a Monyo Brewing új söre, a Cherry Hero, ami tulajdonképpen egyszerű felsőerjesztésű, meggyes sör. Ilyenje korábban nem volt a Monyonak, meg is kérdeztük Németh Antal sörfőzőtől, hogyan készült, és kiderült, nem is olyan egyszerű főzetről van szó!
Magazin
Az USA déli államaiban ugyanúgy megvannak a barbecue sütés régiókra jellemző receptjei és eljárásai, mint mondjuk Közép- és Dél-Európában a lecsókészítésnek. A stílusok államról-államra, tájegységről-tájegységre változnak. Nézzük hát ezeket!
A korábban csak gerilla főzdeként működő Vandál Brewing új sörei immár Martonvásáron, a márka saját sörfőzdéjében készülnek, a terv szerint hamarosan tíz féle. A saját főzde indulásával egy időben pedig Budapesten nyitottak saját kocsmát.
A legextrémebb hazai söröket teríti országszerte együtt a One Beer Pub és Winkler Róbert. A József körúti söröző webshopjának toplistáján elhúztak a Youtubera kerülő kóstolók főszereplő tételei, és komolyan beindult a vidéki értékesítés is.
Fekete IPA, nagyon vagány savanyú, eperbomba, egy újabb, sörként is működő süti és egy olaszrizlinges saison. És akkor csak ötöt emlegettünk a februárban megjelent új főzetek közül…
A sör és a jóféle barbecue kéz a kézben jár – legalábbis a tengeren túlon. De itthon is egyre nagyobb a rajongótábora a barbecuezásnak. Eljött hát az idő, hogy összefoglaljuk a technológia és a BBQ szubkultúra legfontosabb tudnivalóit. Ez itt BBQ sorozatunk első része!
Hét kérdés, amely mind-mind a whiskykre vonatkozik. Hét jó válaszért pedig most whiskykóstolót nyerhetsz, amelyen még többet megtudhatsz erről az italtípusról!
Azt ugye mondanunk sem kell, hogy mind sör?! Némelyik rózsaszín, mint egy Valentin-napi lufi, másokba különböző afrodiziákumok vannak belefőzve (már hogyha ez szempont lehet a választásnál. Szóval mindegyik olyan, amelyet a szerelmesek napján (is) tökre indokolt kinyitni kettesben (is).
A XVII. század végén sorra nyíltak a kisebb sörfőzdék a Duna mellett – mondta Katona Csaba történész az MTA podcastjában, amiben olyan izgalmas témák is előkerünek, mint a filoxéravész hatása a magyar sörre, vagy, hogy milyenek lehettek a XVIII. századi sörök.
Sörös képzés? Szinte látom: a hetes már jelentett, az osztály leült, a tanár pedig azt mondja: mindenki vegye elő az IPA-s poharat, Pistike tölts mindenkinek, röpdolgozat. Hogy ez miért nem bírt így történni amikor még fiatal voltam…
